Eprave – les Bergeronnettes

IMG_1136

 We bevinden ons op een boogscheut van Rochefort (prov. Namen) en aan de andere kant Lessive waar we te Eprave starten aan de kerk ‘Saint Martin’.   

Hier vertrekken 2 wandelingen waarvan ééntje aangeduid door een groen kruis onder de benaming Les Bergeronnettes.Deze wandeltocht loop over een heuvelachtig landschap met een afstand van ongeveer 10 km.Tijdens de wandelroute kruis je tweemaal  de Ravel en de N911.

 

IMG_1137

Net voor de oude molens slaan we links af en gaat de route nog een tijdje via de gewone wegen .Nadat je de Ravel achter je gelaten hebt zul je opmerken dat de natuur steeds meer de overhand neemt.

IMG_1141

De ganse tocht gaat verder via redelijk goede begaanbare wegen al dan niet verhard en veelal door of langs bebost gebied.

IMG_1142

Aan het einde van de bosweg ( we vermoeden bois de Famenne) sla je rechts af en volg een stukje de N911.Dit is wel een redelijk drukke weg en geeft de wandelaar weinig bescherming.

IMG_1144

Even verder moet je de baan oversteken en kom je aan een rustige parking waar de nodige banken en zelfs BBQ mogelijkheden zijn voorzien. Dit is de enige plaats  waar je even kan uitrusten .

IMG_1145

Na de rust begin je aan de terugweg door de weg te volgen die je even later weer langs de drukke N911 zal brengen.Daar ga je rechtsaf om wat verder de baan over te steken zodat je voorbij de kasteelingang opnieuw via een rustig bosweg de tocht in veiligheid kan vervolgen.

IMG_1147

Eens je de Ravel weer kruist begin je aan de laatste km.en hopen we dat je net als wij terugblikt op een mooie wandeltocht.

IMG_1133

Deze wandeling en nog vele andere mooie tochten vonden we terug op de wandelkaart – Rochefort et ses villages

Graag tot een volgende keer

             Erik en Marina

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s