barage Nisramont

 P8130014

Even buiten het dorp Nisramont ,niet ver van de samenloop van de westelijke en oostelijke ourthes , werd halverwege de vijftigerjaren begonnen met de bouw van  de 116 meters lange muur waardoor het stuwmeer ontstond Deze stuwdam maakt deel uit van de Hydro elektrische centrale.De laatste jaren zijn nog diverse verbeteringen aangebracht om de capaciteit op te drijven De oppervlakte van het meer bedraagt ong. 47 ha .Er is een wandelpad rondom het meer van een 14 km., maar je moet wel rekening houden dat je wel minstens 4 uur onderweg bent .Neem op je tocht zeker voldoende drinken mee ,want er is geen enkele drankgelegenheid onderweg. Enkel het vertrekpunt wat ook de aankomst is beschikt over een cafetaria. Indien je een niet al te goede conditie hebt is het geen aanrader. Het is een zeer mooie maar redelijk zware wandeling met veel klimmen en dalen. Echte rustplaatsen zijn er ook niet en soms is het pad niet goed onderhouden, maar gevaarlijke punten zijn er niet. Als je zinnens bent er een picknick op na te houden stel ik voor de wandeling verder te zetten tot aan de eerste brug ,(je moet 2 maal de riviersplitsing over nl.de westelijke en de oostelijke ourthe) . Daar kan je rustig zitten en het heeft ook een gezellige sfeer. De natuur is er erg mooi en rustig ,en gezien de grote omtrek kom je niet zoveel wandelaars tegen .Het enige minpunt op deze wandeling is dat er nergens echt voorzieningen zijn om te picknicken en er ook geen vuilbak is voorzien .Heb respect voor de natuur ,dus laat andere ook genieten van een proper terrein en laat geen afval achter.De wandeling kan in beide richtingen worden gestapt ,zodoende blijft het eigelijk gelijk welke brug je neemt om als halte te gebruiken Op enkele plaatsen kan men de omloop wel verlaten om naar een nabijgelegen dorpje te gaan ,maar waarschijnlijk ga je daar geen drank of eetgelegenheid vinden en maak je de tocht alleen maar langer.

Hier één van de bruggetjesbar brug 1 .

op meerdere plaatsen zal je gebruik maken van aangelegde treden zowel van steen als hout,en daar waar nodig is de weg ook verhard. Soms moet je wel wat fantasie hebben om verder te gaan.     Vele punten zijn aangeven en zijn ook terug te vinden op een wandelkaart .deze kaarten zijn zeker te verkrijgen in Nadrin (info kantoor ) en in de brouwerij van Achouffe.bar 2 ourt(http://www.achouffe.be/newnl/index.php)

hier ziet U de samenloop van de westelijke en oostelijke Ourthe

Het lijkt een eiland ,maar dat is het niet

verder stroomopwaards zul je via de bruggetjes dit gedeelte bereiken.Wanneer je dan na een mooie maar toch wel redelijk zware tocht weer aan het vertrekpunt komt,dan kan je eindelijk van een frisse pint (water?) genieten op het terras  of cafetaria . Normaal zou dit het ganse jaar open zijn.bar aanz

wil je nog meer info …… dan is er ook nog een audiovisuele zaal ,ik dacht gratis .   De kajakverhuur zou gans het jaar open zijn.De wandelweg is aangeven door middel van bordjes en pijltjes en voor je wagen is er een ruime parking voorzien.

wil je nog meer weten ,zie dan ook eens op de links .Veel wandelgenot

3 gedachten over “barage Nisramont

 1. Dit is idd een mooie wandeling, waar we enkele jaren terug deftig verkeerd gelopen zijn en bij het vallen van de avond pas terug op de parking waren aan de barrage. Hopelijk zijn er nu alle bewegwijzeringen.

  Like

 2. hallo, dit is inderdaad één v/d mooiste wandelingen in de ardennen!
  het loont echter wel de moeite om na het bruggetje naar’t dorpje te wandelen (=engreux).
  hier is het café (bistrot de terroir:le vieil engreux) altijd open en je kan hier zéér goedkoop eten en drinken.
  van hieruit kan je ineens naar het andere bruggetje (vistrap) wandelen zodat de route maar met een kleine twee kilometers wordt verlengd!
  groetjes misj

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s