Buisson – Ortho

Voor de derde maal bevinden we ons in deze streek van Ortho op enkel kilometers van La-Roche (prov.Lux)waar in een prachtige omgeving enkele korte maar mooie wandelroute aangeven zijn(zie ook in ons archief ‘Ortho en Nisramont(blanche pierre)’twee mooie wandelingen in dezelfde streek en van de zelfde wandelkaart.Deze wandeling is ook een korte op zeer goed begaanbare wegen en perfect als gezinswandeling en loopt over een afstand van 6 kilometer.Alle wandelingen in deze streek kan je samenvoegen tot één of meerdere grote wandeltochten mits je gebruik maakt van de kaart.

 

P8150837.JPG

 

P8150836.JPG

 

Het begin van deze wandeling vind je aan de kerk van Buisson waar voldoende parkeerplaats is voorzien en de wegaanduiding is een blauwe rechthoek. De wegbewijzering is goed aangebracht en voldoende en op een klein stukje na overal toegankelijk met een kinderwagen.Enkel een klein stukje in het bos is na regen drassig en moet men even tussen de bomen een weg banen naast de gewone route.

 

P8150838.JPGP8150839.JPG

Ook qua hoogte en laagte -niveau moet je hier niet teveel problemen verwachten vandaar dat we dit aanzien als een geschikte tocht voor beginners die voor het eerst kennis maken met wandelingen aangeduid op kaart.Hierboven zie je de weg die zacht klimmend vertrekt vanaf de kerk en eigenlijk is dat zowat het hoogte verschil van deze tocht.

 

P8150842.JPG

Neem vooral rustig de tijd en geniet van het prachtige panorama ,de rust en de natuurzuivere lucht die eigen is aan deze streek.

 

P8150845.JPG

op dit punt moet je normaal links de weg vervolgen maar wie de wandeling wil vergroten kan ook rechtdoor naar Ortho stappen waar je dan aan de kerk naar links gaat om dan verder aan het kruispunt de weg weer kan aansluiten op deze weg.Doe dit enkel als je de wandelkaart bij hebt als je niet voor verassingen wil komen te staan.

 

P8150850.JPG

Als alles vlot is verlopen zou je 90 minuten na de start dit beeld moeten zien en kom je dus weer aan in het dorp

P8150851.JPG

 

P8150852.JPG

Het is natuurlijk geen wedstrijd tegen de tijd en ieder gaat zijn eigen tempo.Het belangrijkste is dat je geniet van de wandelingen en de gezondheid zal er zeker ook positief op reageren.Voor de beginnende wandelaar is het beter 2 korte wandelingen dan één grote te volbrengen op enkele dagen en zodoende het lichaam laten aanpassen aan je sportieve prestaties .Investeer in een paar goede wandelschoenen ,een rugzakje en vooral een wandelkaart van de streek waar je op stap gaat.Enkele pleisters voor het geval van blaren mag je zeker ook niet vergeten .

Veel wandelplezier

Erik en Marina

 

 

 

2 gedachten over “Buisson – Ortho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s