Sinsin wandeling nr.12

We hadden de vorige keer de belofte gemaakt een staartje te maken aan wandeling nr1 te Sinsin en belofte maakt……inderdaad.Om deze twee wandelingen samen te voegen raden we wel de wandelkaart aan maar voor wie het toch zo wil proberen kan je altijd na de afdaling van wandeling nr1. ipv naar rechts naar links gaan .De start bevind zich op het kruispunt  Rue Nestor Bouillon – Rue Du Relais.Een welliswaar korte tocht die evengoed zonder combinatie kan gemaakt worden maar na 4 kilometer is het dan wel afgelopen.De twee samen mag je met aansluiting erbij op een 13 kilometer rekenen.

 

P7060926.JPG

Aan het vertrekpunt kan je na tocht nr1 alvast eerst even uitblazen om daarna gewoon het kruispunt over te steken .

 

P7060927.JPG

Hier volg je even de zandweg die wat verder onder de N4  loopt en waar je dan even parallel met de autostrade in de richting van Marche loopt .

P7060915.JPGP7060914.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P7060916.JPG

Op het moment dat wij daar waren was men nog met grote werkzaamheden bezig dus de plaats zal er wel een iets anders uitzien.De tunnel is er zeker nog en de aarde weg is mischien ondertussen verhard.Uiteindelijk kwamen we ook op asfaltweg. Rustig wandelend tussen weiden volgen we de rode rechthoek die ons verder laat genieten van een prachtig landschap .We stappen richting het kleine dorpje” le Basses” .

 

P7060918.JPG

 Wie hier hoopt op een boswandeling komt wel bedrogen uit al zijn de sparrenbomen talrijk aanwezig.De weg blijft steeds verhard en verkeer is niet aanwezig.

 

P7060920.JPG

Deze wandeling moet het vooral hebben van de prachtige verzichten ,de rust en de mooie omgeving .Ook voor wie eens een korte wandeltocht wil maken met het gezin of zoals eerder beschreven om wandeling 1 te verlengen is dit een aanrader.

P7060922.JPG

Nog voor je in Le Basses aankomt heb je echt wel prachtige verzichten gehad zowel richting Luxemburg als richting Namen.  

 Plaatsen zoals Marloie, Nassogne ,Waha en Marche en Famenne zijn met het blote oog zichtbaar.

 

P7060924.JPG

        De terugweg kan je in grote lijnen vergelijken met de heenweg m.a.w. goede wegen ,rust ,natuur en enkele mooie beelden in de verte.

 

P7060925.JPG

Wat verder gaat men opnieuw door de tunnel en dat betekend ook meteen het einde van deze korte maar toch wel mooie wandeling

Wil je nog meer info van deze streek of een wandelkaart .

http://www.somme-leuze.be/loisirs/tourisme/syndicat-dinitiative

Prettige wandeling en alvast bedankt dat je hier was

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s