Heyd

Heyd is een deelgemeente (dorpje)van Durbuy maar heeft wel een eigen karakter.Het zijn slechts enkele straatjes en die vormen ook de dorpskern gelegen tussen toch wel steile hellingen gelegen  aan de Aisne.Een mooie omgevingen en ook in de de buurt van Weris bekend van de dolmen die ook vanuit deze streek via wandelroutes bereikbaar zijn.

P5170091.JPG

Een prachtig zicht op de steengroef “la Préalle”die vanaf diverse plaatsen rondom het dorp onmiddellijk in de kijker valt.Even vermelden dat het hier niet over een bewegwijzerde wandeling gaat maar een wandeling in org.  van Adeps.

 

P5170096.JPG

Toch ter verduidelijking deze wandelbordjes om te verzekeren van het bestaan van wandelwegen die leiden naar bekende plaatsen zoals de dolmen en het duivelsbed en waarvan kaarten in de infokantoren te verkrijgen zijn.Via deze willen wij nogmaals kennis geven over de mogelijkheid voor ieder om de ardennen te verkennen via georganiseerde wandelingen zoals deze van Adeps die voor ieder toegankelijk zijn .Elke zondag vind je op diverse punten in wallonie uitgestippelde wandelingen met verschillende afstands mogelijkheden en die je naar de mooiste plekjes van de streek brengen.

 

P5170095.JPG

Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de natuur te verkennen en toch niet te verdwalen ,met het voordeel dat je ook de afstand vooraf kunt kiezen en je ook niet echt alleen maar wel op eigen tempo kunt wandelen.

De wandel-jaar-kalender kan je voor één euro aanschaffen aan de start maar je kan ook op de site van Adeps de kalender raadplegen.

 

P5170101.JPG

Onder de benaming “groene punt” vind je in de kalender vast wel een wandeling in de buurt van je verblijfplaats.

http://www.adeps.be/index.asp?m=pv_search.

Ga gerust eens een keertje mee op stap en maak een keuze van de afstand.

P3250008.JPG

foto hierboven genomen op andere locatie.Dit is ter info van de herkenning afstanden (kleur afstand)

De kleurkode is verbonden aan een vaste afstand ,dus volg je hier de blauwe pijl dan volg je de weg naar rechts over een afstand van 5 km. geel,oranje en rood gaat naar links.Groene pijlen volgen een gezamelijke route tot er ergens opnieuw een kleuraanduiding is ,dan volg je gewoon de gekozen(kleur)afstand.

http://www.adeps.be/index.asp 

Adeps wandelingen zijn enkel op zon en Feestdagen

veel wandelplezier

Erik en Marina

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s