Rochefort – Chapelle du Maquis

Rochefort – Chapelle du Maquis 7 km licht heuvelachtig- gemakkelijk-

IMG_0790

IMG_0805We hadden het er eerder al gemeld dat we vaker de Provincie Namen bezochten en we naast de kaart van Houyet en Somme Leuze ook op stap gingen met onze laatste aanwinst ,nl de kaart van Rochefort. Deze omgeving  hebben  we eigenlijk meer leren kennen door een wandeling van Adeps “wandeling Laloux” die je in onze lijst onder Adeps kan terugvinden. En om het allemaal super gemakkelijk te maken start deze wandeling vlakbij het info-kantoor, Rue de Behogne te Rochefort.We spreken hier over een gemakkelijke wandeling die loopt over 7 km.goed begaanbare wegen .

 

IMG_0791

img_07921.jpg

Het eerste stuk loopt via de oude spoorweg, nu een prachtige fiets en wandelroute (Ravel) die een verbinding maakt tussen Jemelle-Rochefort-Houyet. Jaren geleden hebben we de ganse Ravel gedaan . Eén auto hadden we in Houyet achtergelaten en met de andere naar Rochefort gereden om vandaar te voet terug naar Houyet te gaan .Ook dat is een mooie tocht ,steeds op goede weg en ook als fietstocht een aanrader.

Volg de geel-wit geel afpijling die je verder door het glooiende landschap zal leiden .Je loopt nog een tijd evenwijdig met de ravel,daarna sla je linksaf op de asfaltweg en wat verder nog eens naar links

IMG_0793

Hier passeer je het prachtige kasteel en wat verder net naast de weg de Chapelle du Maquis

IMG_0795

Vanaf hier is de weg niet meer verhard en lopen we over zanderige bosgrond. Met een afwisseling van bos en open gebied gaat de weg verder net naast de bosrand.Wat verder aan de kruising gaat de tocht ,samen met een andere  wandeling net naast rivier “Le Lomme ” terug richting Rochefort.

IMG_0800

Voor sommige misschien een beetje saaie terugweg want deze weg moet je wel blijven volgen tot je terug naast de Ravel beland.Wij konden alvast nog genieten van de rust en de mooie lokatie.

Kort samengevat was dit een mooie, gemakkelijke gezinswandeling van ongeveer 7  km. Ook voor onervaren wandelaars en eventueel een kinderbuggie zou geen probleem mogen opleveren.Nog even meegeven dat mits gebruik van de kaart het mogelijk is routes te combineren en men de Ravel als verbindingsweg kan gebruiken.Als je de kaart bekijk zijn er oneindig veel mogelijkheden .

Prettig wandeling

Erik en Marina

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s