Engreux

Engreux is een klein dorpje aan de ooster en wester ourthe in de buurt van mabompré, bonnereu en Nadrin nabij de barage van Nisramont.

carte3

Het hoogste punt bevind zich op een kleine 500 meter De blikvanger in het dorpje is de kleine kerk met prachtige raampjes,weer echt iets voor de ardennen.

Daar kan je op een parking je wagen wel kwijt. Aan de overkant van de kerk bevind zich een oude taverne(moet je zeker eens langs binnen zien) waar we zelf meermaals zijn geweest en we genoten van de lage prijzen en de goede bediening.

P7150029

de verschillend wandelingen zijn goed aangegeven en zijn terug te vinden op de wandelkaart die je kan verkrijgen in het  Syndicat d’Initiative de Nadrin
Place du Centre, 4
6660 Nadrin alsook in Achouffe in de brouwerij

 http://www.ourthesuperieure.be/

P7150019

Hier vind je nog prachtige natuur

P7150020

dit zijn foto’s van de afdaling naar de Ourthe

P7150022

 

de wegen zijn doorgaans goed begaanbaar

P7150023

geniet van de ontstressing

P7150026

P7150028

Na de wandeling kom je steeds op dit punt

een verdiende beloning (Mac Chouffe in ijsemmer)

P7150030

prettige wandeling

foto’s genomen juli 2008

Engreux wandeling nr 14

 

We bevinden ons voor de 2de maal in dit dorpje vlakbij Houffalize.Net zoals de vorige keer vertrekken we aan de kerk net tegenover café” Le Vieil Engreux”waar je zeker eens moet binnen gaan.Meestal na een wandeling in de streek gaan we daar op het terasje nog een “krokske” met een “chouffeke” nuttigen.

 

P7240078.JPG

 

Engreux is nog echt zo’n dorpje waar de tijd heeft stil gestaan ,met een gezellige en rustige sfeer.Wandeling nr 14 gaat naast het café naar boven.

De streek is gekend om zen grillige vormen alhoewel deze wandeling gespaard bleef van al te steile hellingen.

 

P7240080.JPG

 

Je zou helemaal niet verwachten dat op deze afgelegen plaats veel mensen komen ,maar niets is minder waar.Vele wandelaars hebben deze plek ontdekt en op het terasje zit je nooit alleen.

P7240082.JPG

P7240081.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P7240083.JPG

 

Eens buiten het dorp ,vertoef je onmiddelijk in een door natuur omringde omgeving en is de bewoonde wereld verdwenen.

 

P7240085.JPG

 

Goed begaanbare wegen laten je toe om tijdens deze tocht volop te kunnen genieten van de prachtige omgeving.

P7240092.JPG

 

Op meerder plaatsen krijg je prachtige panoramas van ongeschonden natuur.

P7240093.JPGP7240094.JPG

Op sommige plaatsen komen meerdere wandelroutes samen,wat niet wil zeggen dat je dan zomaar kan overstappen.Doe dit enkel als je een wandelkaart van de streek hebt ,anders kan je ergens ver uit je startplaats toekomen.

P7240101.JPG

Ook mieren leven hier heuvelachtig.Regelmatig komen we grote “mierenhopen” tegen in de bossen ,en op sommige plaatsen konden vaststellen dat het om een grotere mierensoort gaat dan die wij in vlaanderen tegenkomen.In het geval hier was er eigenljik weinig beweging te bespeuren;Je ziet wel met regelmaat mieren met takken 3maal zo groot dan het beestje zelf.

P7240103.JPGLangzaam maar zeker naderen we het dorpje en voelen we ook de droge keel die tracht naar het vaste stekje ,het oude café waar je trouwens ook de honger kunt stillen.Wie gaat wandelen in de ardennen raden we aan om flesjes water mee te nemen want onderweg is er bijna nooit een drank- gelegenheid te vinden

Niets zo aangenaam dan even ,te midden van de natuur, een halte houden en rustig een broodje en een drankje te nuttigen.Je bent er tenslotte om aan de alledaagse drukte te ontsnappen.

 

P7240079.JPG

 

De foto van het café hadden we voor vertrek nog gemaakt om een verlaten sfeer te verkrijgen maar vanaf de middag moet je soms even wachten om een plaatsje te bemachtigen.

Laat ons eens weten wat jullie ervaring van deze of andere wandelingen was

Meer info

http://www.luxemburgtoerisme.be/nl/attractions/fiche.php?avi_id=2506

veel wandelplezier

Erik en Marina


7 gedachten over “Engreux

  1. Zo herinneren we ons ook de Ardennen dit jaar, toen we eind juni hadden deelgenomen aan de vierdaagse aldaar. Vooral de tocht omheen Houffalize, in een stralende en brandende zon is bijgebleven. Maar ook in de winter heeft die streek toch wel wat charme te bieden. Wij verblijven er graag en komen er ook graag terug. Jammer genoeg is het gebied enorm uitgestrekt en vooraleer je alles hebt gezien, ben je toch al een paar jaartjes zoet. We wensen jullie dan ook nog veel Ardennegenot en wij kijken alvast ook uit naar ons volgend verblijf aldaar. Nog een fijn weekend gewenst…

    Like

  2. Helaas zijn onze ervaringen met het cafe in Engreux heel anders, eigenaar zéér onbeschoft ! Naderhand vertelden mensen in het dorp ons dan ook dat ze hem liever kwijt dan rijk zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s