Bonnerue nr.6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie een regelmatig bezoeker van ardennengenot is zal dit dorpje waarschijnlijk bekend in de oren klinken.Meermaals vertoeven we in deze streek met de kaart van Les Syndicats de l’ourthr supérieur en liepen langs en doorheen Engreux ,Nadrin,Samrée,Berismenil,wibrin ,Filly ,Ollomont ,Achouffe ,Mont,Dinnez enz. Vele van deze tochten kan je terugvinden in onze alfabetische lijst .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vertrek aan de kerk en volg de rood-wit-rood rechthoek waarmee wandeling 6 is aangegeven.De beschrijving dat dit een gemakkelijke wandeling zou zijn is gedeeltelijk wel waar .Op kaart staat aangegeven zeer gemakkelijk en een afstand van 6 km.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste stuk gaat langs gewone autowegen en op één stuk na is deze tocht vrij vlak ondanks de omgeving vrij heuvelachtig is. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aangezien het vertrek op een vrij hoog punt gelegen is (440m.) kan je van een prachtig overzicht van de omgeving genieten.De Ourthe stroom meer dan 100 meter lager .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens loopt de route tussen velden, langs een met gras bedekte wegel…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…….om zo verder meer bebost gebied te doorkruisen.Hier geniet je vast van de natuur en de rust die deze plek eigen is . Vanaf dit punt  is echter de beloofde “zeer gemakkelijke wandeling” wel even zoek geraakt.Hier moet je rekening houden met een stevige afdaling langs minder goede weg .We begrijpen niet dat de samenstellers van de kaart hier geen andere moeilijkheidsgraad hebben gegeven .

Een middelmatig had zeker als beschrijving op de moeilijkheidsgraad mogen vermeld worden. Stel dat je minder goed te been bent en je keuze op een zeer gemakkelijke laat vallen dan kom je hier wel bedrogen uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet enkel de afdaling en het klimmen kan voor een probleem zorgen maar ook het gammel brugje dat je over moet is aan vervanging toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 eens boven ga je naar rechts en volg even de weg die je wat verder moet oversteken.Het moeilijkste is ondertussen achter de rug .Wie wil inkorten en de gemakkelijke weg verkiest kan de baan naar links nemen i.p.v.rechts en blijf de weg volgen tot in Bonnerue. 

 Hier loop je even langs een bosweg boven de baan samen met wandeling nr.5 die vertrok te engreux en die terugkomt van Moulin de Rensiwe .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Het laatste stuk gaat via asfaltweg terug richting Bonnerue waar de twee wandeltochten weer elk hun eigen weg gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al bij al is dit best een leuke en mooie wandeltocht die met zen afwisselend landschap en prachtige vergezichten tot één van de betere mag geteld worden . Jammer van de foutieve moeilijkheid vermelding op de kaart ,waar waarschijnlijk meerdere van teruggekomen zijn.

De kaart die je o.a.kan verkrijgen te Nadrin (infokantoor) heeft ons door de jaren heen veel wandelplezier bezorgt . 

Wij wensen jullie alvast hetzelfde,

alvast tot een volgende keer….

groetjes

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s