Baillonville

Ondanks het momenteel nog steeds guur winterweer is nemen we jullie al mee op een zomerse tocht.Nabij het grensgebied Namen -Luxemburg vinden we het dorpje Baillonville.

 

P7250360.JPG

Baillonville kan je best bereiken via  de N4 ,afrit Durbuy of via de N63.De wandeling vertrekt in de dorpskern aan de st Remy kerk waar je ook wel een plaatsje voor de wagen zult vinden.

P7250361.JPG

We volgen de gele rechthoek (nr5) van het kaartje van Somme-Leuze over een afstand van om en bij de 9 kilometer.Wil je nog snel voor vertrek een wandelkaart ,die kan je wat verder eerst op het infokantoor voor toerisme halen in het dorpje Heure.

P7250363.JPG

We nemen de verharde weg richting “les 4 tilleuls”.Nog even vermelden dat dit een zeer gemakkelijke gezinswandeling betreft,dus ook geschikt voor de minder ervaren wandelaar.Geen noemenswaardig klimmen of dalen en steeds langs goed begaanbare wegen.Zorg wel voorvoldoende drinken want je komt geen enkele drankgelegenheid tegen onderweg

 

P7250366.JPG

Je zal merken dat deze tocht over brede ,rustige en deels verharde wegen loopt en er steeds veel natuur in de omgeving aanwezig is.

 

P7250368.JPG

Ook krijg je tijdens het seizoen de mogelijkheid een bezoek te brengen aan “le pré gourmand”,een moestuin waar je nog oude groentesoorten kunt zien die al lang in de vergeethoek zijn geraakt.

 

P7250370.JPG

je kan genieten van prachtige verzichten oa over  het dal de Eau d’Heure en je gaat over de dréve de Wallet, een oude romeinse weg

 

P7250374.JPG

 

P7250375.JPG

De tocht gaat verder langs de romeinse weg en het bos de Allée Saint-Jacques ,daarna kom je terug in open veld

P7250379.JPG

en hier krijg je weer een pracht van een panorama.Een wandeling vol afwisseling met prachtige verzichten en voor wie goed oplet heel wat te ontdekken,dat is wat deze tocht te bieden heeft.

P7250385.JPG

Wij hopen alvast dat we met dit verslagje kunnen bijdragen tot de ontdekking van dit prachtig stukje ardennen en dat het ook zal bijdragen tot het besef van het nut van het voortbestaan van natuurpracht,zodat ook het nageslacht nog van natuurschoon zal kunnen genieten.

Veel wandelplezier

Erik en Marina

Wandelingen van dezelfde kaart in de buurt die eerder verschenen op ardennengenot zijn :

Heure

http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/7353772/heure

Morresée

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2012/11/09/morresee.html

2 gedachten over “Baillonville

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s