Champlon-Famenne

Champlon-Famenne is een klein dorpje nabij Marche en Famenne(prov.Lux.) gelegen aan de zuidoostelijke kant van de Famenne zo’n 2,5 kilometer ten oosten van het centrum van Waha en wordt omringd door de bossen van Chardonne, La Grande Namuroise en La Rochette.Met de wandelkaart Marche en famenne in de hand starten we deze korte maar mooie wandeling aan de kerk te Champlon-Famenne.We leggen de nadruk op famenne om niet te verwarren met het verder gelegen dorp Champlon’Tenneville”. Een korte(5,5km.) gezinswandeling met de naam jonquille nr 16 van de kaart.

P8141086.JPG

Het grootste deel van de wandeling loopt over asfalt of deels verharde wegen en van veel hoogteverschil is ook hier weinig te melden.

Natuurlijk,we zijn en blijven in de ardennen en helemaal plat is onmogelijk maar voor een gezinswandeling moeten we denken aan jong en oud ,ervaren of onervaren wandelaars ,wel deze tocht is dan een goede keuze.

 

P8141084.JPG

Je wagen kan je achterlaten aan de kerk of langs de overkant van de straat

 

P8141088.JPG

Volg de rode pijl al dan niet met het nummer 16 en soms ook de naam van de wandeling Jonquille .De route is redelijk goed aangeduid en ook na regenval kan je de weg met droge voeten verder zetten.

 

P8141091.JPG

Veel natuur in de omgeving maar niet echt een bos of natuurwandeling.

 

P8141094.JPG

Al is een bos nooit echt ver weg en kan je genieten van rustige goed begaanbare wegen met zo nu en dan enkele mooie verzichten

 

P8141096.JPG

Vele wandelingen van deze kaart zijn gelijkaardig al zijn de afstanden wel wat groter en heb je soms wel even een helling maar meestal krijg je dan prachtige verzichten zoals o.a te Waha (zie onze alfabetische lijst)

 

P8141099.JPG

 

Regelmatig een zitbankje onderweg

P8141100.JPG

Wij vonden deze wandeltocht een beetje kort maar met de kaart bij de hand kan je zo een andere wandeling uitkiezen of eventueel eens een bezoekje brengen aan Marche en Famenne en ze winkelstraatjes

P8141106.JPG

.

Meer vind je zeker via;

http://www.tourisme-marche-nassogne.be/

http://www.ftlb.be/nl/attractions/fiche.php?avi_id=3955

Enkel wandelingen in de buurt

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2012/04/20/waha-wandeling-nr-3.html

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2011/03/03/verdenne.html

http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2010/10/13/aye.html

Alvast veel wandelplezier en graag tot een volgende keer

Erik en Marina

 

 

 

 

2 gedachten over “Champlon-Famenne

  1. Aah.. de Ardennen! Maar dit zijn zomerse foto’s hè.. vind ze in voor- en najaar ook geweldig mooi om in te wandelen hoor!
    Maar dáár is er toch geen gebrek aan natuur zeker? Moet zeggen dat dat in NL heel vaak ook nog best meevalt. En een mooie stadswandeling, zoals ik vorig jaar bijv. in Breda en in Gouda deed, is af en toe ook fantastisch leuk om te doen.
    Groetjesss!

    Like

  2. Inderdaad ;de ardennen zijn nog redelijk van zuiver natuur voorzien maar in vlaanderen zijn de bossen eerder maar parken meer.De kempen en de limburg zijn voor ons de beste wandelgebieden maar wij proberen ook in Antwerpen en Oost-Vlaanderen de natuurplekjes te verkennen.Zelfs vlaams Brabant heeft nog juweeltjes om te koesteren .Kijk eens op onze nieuwe wandelstek : http://wandelaars.skynetblogs.be/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s