Weris wandeling megalieten

    Wandeling geschikt voor rolstoelen en kinderwagens

De wandeling van de megalieten ,dolmen ofwel grote stenen formaties die over een groot gebied in de streek van Weris en Oppagne te vinden zijn. Verschillende wandeltochten kan je volgen zoals circuit de pierres ,aangegeven door een blauw kruis (nr 10) die je brengt naar het graf van de duivel ofwel wandeling 8 en 9 aangegeven door een geel kruis ,le Mégalithes en fonds Wenin .De nr 8 is 6 km en geschikt voor rolstoelgebruikers  nr 9 gaat iets verder en is voor hen iets minder toegangkelijk en loopt over 8 km goed begaanbare wegen en geeft ook iets meer natuur.

 

IMG_0860

Afbeeldingsresultaat voor rolstoelsymboolWandeling geschikt voor rolstoelen en kinderwagens (2014)

Weris is gemakkelijk te bereiken via Barvaux en dan de N 841 en volg dan richting Weris (prov.luxemburg) tot net voor het centrum en probeer daar een plaatsje voor de wagen te vinden .

 

IMG_0863

Vanaf de start ga je over asfaltweg en ga je voorbij dit opvallend bouwwerk.

IMG_0862

Hier lopen de twee wandelingen Nog samen .Het enige verschil is dat er een nummertje is bijgeschreven dat verwijst naar wandeling 8=nr 1 en is meteen ook diegene geschikt voor rostoelen (6km) en wandeling 9 =nr 2  en ongeveer 8 km omdat die nog een lus maakt.Onze wandelkaart hadden we vroeger reeds aangeschaft in Durbuy (kaart pays d’ourthe et Aisne)en laat je wandelen in de streek van Barvaux ,Bomal , Durbuy-Grandhan, Villers-Ste-Gertrude en natuurlijk ook Weris.Vele van deze wandelingen kan je reeds terugvinden in onze alfabetische lijst. 21 tochten + nog enkele extra van Hotton en Erezée.

IMG_0867

 

IMG_0870

Wat verder ga je linksaf en zie je de eerste  grote stenenformatie Daarna deze weg gewoon blijven volgen tot het einde 

 

IMG_0873

 

IMG_0874

 

Nog vlakbij de rijbaan met aan de overkant van de weg een ruime parking.Mischien een tip, voor wie minder goed te been is die kan de wagen hier op de parking zetten en de tocht van hieruit starten.Hier lopen de twee afstanden nog steeds samen en dat blijft zo tot na de oversteek van de N841

 

IMG_0879

Opvallend was dat er blijkbaar veel meer wandelaars aanwezig waren dan op de doorsnee wandeltochten in de ardennen.Blijkbaar hebben de dolmen een aantrekkingskracht

 

IMG_0881

Wat verder moet je de N841 overstekenen ben je onderweg naar de Dolmen d’Oppagne

 

IMG_0885

Hier is de kortste route zowat halverwege

 

IMG_0884

 

IMG_0892

Wat verder komt de splitsing waar rolstoel gebruikers nr 1 moeten volgen en voor wie wil inkorten is dit ook het moment om te beslissen of ze de 2 kilometer extra al dan niet verkiezen.Nr 2 gaat rechtdoor richting Wénin en maakt een lus en zal later in het centum van Wéris toekomen.

 

IMG_0893

IMG_0891

Wij blikken alvast terug op een mooie wandeling met toch wel wat bezienswaardigheden en zeer goed begaanbare wegen zonder al teveel inspanning .

Een aanrader voor diegene die minder goed te been zijn maar toch nog willen genieten van de buitenlucht en de natuur en het doet ons een plezier dat er ook eens aan rolstoelgebruikers gedacht is want we kunnen niet dikwijls een tocht voor hen online brengen.

Veel wandelplezier en graag tot een volgende

Erik en Marina.

http://www.weris-info.be/werisInl.html 

2 gedachten over “Weris wandeling megalieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s