Petithan.

Mischien een beetje verkeerde titel want de wandeling start in Grandhan ,maar we beschreven in het verleden al een wandeling vanuit grandhan .

Deze wandeling kan zeker ook vanuit Petit han ingezet worden maar wij vertrokken vanaf de kerk te Grandhan.Daar is ook de nodige parking voorzien.

 

P8200193.JPG

De weg loopt parallel met de N929 en naar durbuy.

 

P8200194.JPG

Het begin van de tocht is weinig spraakmakend omdat we gewoon van het ene naar het andere dorpje stappen en dat langs de gewone weg,al moet men somseen beetje verder zien dan de neus lang is ,dan zal je toch nog kunnen genieten van het verzicht.

P8200195.JPG

P8200196.JPG

Rustig en eenzaam volg je deze weg een 20tal minuten .Deze straat is blijkbaar voor plaatselijk gebruik wat maakt dat je er rustig stapt, terwijl het drukke verkeer de evenwijdig lopende straat met verbinding naar barvaux en Durbuy zal gebruiken .

 

 

P8200198.JPG

 

Een voordeel is dat deze wandeling op redelijk goede wegen verloop en dat dus ook na hevige regendagen weinig problemen kunnen opduiken.

Ook niet al te groot hoogte verschil zorgt dat deze tocht als redelijk gemakkelijk kan beschreven worden.

 

P8200199.JPGEens aangekomen in het dorpje gaan we links naast de kerk om wat verder richting Durbuy ,ditmaal wel naast een drukke baan ,onze weg verder te zetten.

P8200200.JPG

 

Als je de aangeduide weg goed opvolgt zal je aan het kruispunt links de Ourthe oversteken om wat verder links de weg te verlaten tussen een klein bungalowpark.

P8200202.JPGP8200201.JPG

een afwisselend panorama in een aangename omgeving .

 

P8200212.JPG

 

Ook hier maken we een prachtig lus met veel mooie verzichten

 

P8200217.JPG

 Via de passerelle en wat verder het kasteel gaje weer naar je vertrekpunt.In deze streek zijn nog veel mooie wandelingen en doorgaans met niet al te veel hoogte verschil.

geniet van de ardennen en maak er een toffe uitstap van met een bezoekje aan Durbuy.

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s