Ortho -La Roche ,prov.Lux.

We bevinden ons op enkel kilometers buiten LaRoche in de deelgemeente Ortho ,gemakkelijk te bereiken vanuit La Roche via de N843.Een voor velen onbekende maar daarom niet minder mooi plekje van de ardennen.Zeker voor wie moeite heeft met forse hellingen en toch wil genieten van mooie verzichten is dit the place to be.Ook zijn de wandelingen van korte afstand, en voor wie verder wil steeds  combineerbaar met andere wandeltochten.

P4220460.JPG

ook hier zijn weer sporen te vinden uit het oorlogsverleden maar vooral de natuur en de rust is  ruim aanwezig.Wij vertrokken wandeling nr 3 (mont de Mousny) aan de kerk ,als eerste van de twee tochtjes die we combineerde.

 

P4220457.JPG

Ter verduidelijking ,wandeling nr 3 is aangeven doormiddel van een blauw kruis.Later komen we op dit punt terug voor wandeling nr 5 ,kenmerkend door een blauwe ruit.Wil je zekerheid op je route ,schaf dan de wandelkaart aan voor een 5  talprijs in 2010 euro loop je met je gids op zak.Deze kan je kopen bij Syndicat d’initiative Ortho ,rue de centre 11 of  het kantoor te La roche .Ook online te bestellen op diverse sites.

 P4220461.JPG

Al snel krijg je een indruk van de prachtige omgeving in een streek waar nog meer dan 90% uit natuur bestaat.

P4220463.JPGeven achterom kijken en een terugblik op Ortho terwijl we verder stappen richting Mousny

 

P4220467.JPG

ook dat is een mogelijkheid om de wandeling te verlengen en kan je doorstappen naar Mousny maar dan moet je wel al rekening houden met groter hoogtevershil en extra kilometers.

 

P4220469.JPG

Op dit punt moet je die keuze maken want als je hier rechtdoor loopt volg je wandeling 1 en maak je wel enkele kilometers extra.Wij gaan alvast nr3 blijven volgen en het is op deze plek al duidelijk dat een kaartje kan helpen want hier ontbrak de markering.

 

P4220470.JPG

Wat verder ga je opnieuw links tussen de bomen door en moet je ook goed opletten dat je de bordjes niet uit het oog verliest.Verder gaat de weg terug deels langs de autoroute tot in het dorp.

 

P4220459.JPG

eens weer aan de kerk is deze etappe volbracht en kan je net als wij de weg volgen van de nr5 La clairiere over een afstand van 4 kilometer via redelijk goed begaanbare weg.

 

P4220474.JPG

Voor zover we kunnen herinneren is deze weg wel degelijk geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

 

P4220475.JPG

al mag de weg wel eens onder handen genomen worden naar de toekomst toe maar zoals het er toen bij lag kon je spreken van een gemakkelijke wandeling die zonder al teveel inspanning kon volbracht worden.

 

P4220476.JPG

ook hier heb je weer de mogelijkheid om een extra lus te maken en op die manier richting Buisson de wandeltocht enkele kilometP4220480.JPGertjes te verlengen.

 

P4220478.JPG

 

Ook de nodige rust plaatsen zijn voorzien en op een hoogte van 450 m. boven de zeespiegel krijg je op de

terugweg nogmaals een prachtig overzicht van de streek en een zicht op het dorpje .

 

P4220481.JPG

Dit was ondanks de combinatie van twee wandelparcours geen grote wandeling maar dat kan je wel veranderen door meerdere tochten samen te brengen tot één geheel.Ortho is naar onze mening daar de geschikste plaats voor en mits de aanschaf van de wandelkaart kan je naar believen routes samenstellen

 

f4e4611397916ceedaaa844aa0e27611_image_75x150.jpg

Alvast veel wandelgenot

  Erik en Marina

Een gedachte over “Ortho -La Roche ,prov.Lux.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s