Morresée.

Dit maal geen wandeling in de prov.Luxemburg maar we vertoeven  nabij het grensgebied  Namen – Luxemburg ,op enkele kilometers van Durbuy en Marche en Famenne op ongeveer 15 kilometer van ons vaste stekje.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We bevinden ons te Heure ,een deelgemeente van Somme Leuze waar deze wandeling vanuit Morresée langs gaat.Je kan dus evengoed hier aan het info kantoor starten.Het is een vrij gemakkelijke wandeling over een afstand van 8 kilometer en met geen al te grote hoogte verschillen en goed begaanbare wegen.Volg de blauwe rechthoek en je komt evengoed aan de starplaats .Wij verkozen hier te starten omdat we gemakelijk konden parkeren en we op deze plaats de wandelkaart hadden aangeschaft .

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf het plein steek je de brug over en volg de blauwe ruit (wandeling nr.7) .Net over de brug volg je het weggetje naar links en wat verder steek je de national 929 over en volg je de weg richting Moressée.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals je ziet gaat deze wandeling over grotendeels verharde en rustige landelijke wegen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

en zowel de natuur als de bewoonde wereld zijn niet ver weg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soms moet je wel opletten dat je niet de verkeerde weg gaat volgen want ook hier ontbrak de markering en vertelde de kaart links de weg te vervolgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie een stevige boswandeling wil maken komt hier bedrogen uit maar als een gezellige gezinswandeling kan je deze tocht als een aanrader beschrijven,zelfs voor wie minder goed kan stappen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toch het vermelden waard is dat er in deze buurt tot 1939 zwavel en lood werd ontgonnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op een warme zomerdag is deze afkoeling welkom

Het is één van de zeldzame momenten in de schaduw op deze tocht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ondanks het geringe hoogteverschil kan met toch regelmatig genieten van een prachtig verzicht en een prachtige omgeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langzaam maar zeker naderen we het einde van deze wandeltocht die ons na een kleine 8 kilometer terug tot het vertrekpunt brengt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heure komt alweer in zicht en ons voornemen was alvast snel gemaakt,hier komen we terug om nog meer wandelingen van het kaartje te stappen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo ,wij zijn aan het eindpunt gekomen en hopen alweer een steentje te kunnen bijdragen tot een geslaagde wandeluitstap of op zen minst een kijk /gevoel op de omgeving online te betekenen.Het kaartje met 12 redelijk korte wandelingen kan je hiet op het kantoortje tegen betaling bekomen.

Wil je meer

http://www.somme-leuze.be/loisirs/tourisme/syndicat-dinitiative 

groetjes en tot binnenkort

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s