Chéoux

We hadden het reeds de vorige maal over het paasweekend en dat het zowel op zat.-zon. en maandag niet al te denderend weer kregen .We hebben toen wel onze wandeling Beffe -Marcourt  gehad maar zoals je op de foto”s kon zien was het maar een grijze bedoening.Gelukkig hadden we enkele extra dagen verlof en daar kregen we onze beloning voor het lange wachten .Een met zon overgoten 6 april en dus moesten we er van profiteren .we gingen terug naar het zelfde punt ‘Delhaize Rendeux’ ,maar aan het kruispunt om naar Beffe te gaan gingen we deze keer niet klimmen want we staken de baan over richting Chéoux.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

zoals je kan zien ,een echte lente dag.Na zo’n lange koude winter heeft een mens dit echt wel nodig.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Deze keer dus weer geen kaartjes-wandeling ,maar gewoon de wegwijzers volgen.Gemakkelijker kan niet ,al blijven we er toch op hameren om een kaart van de streek waar je gaat wandelen te kopen ,je weet maar nooit.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

We hadden deze keer wel een boterhammetje meegenomen en voldoende drinken want we zouden toch wel enkele uurtjes ondeweg zijn .De wandeling zelf is ongeveer 10 km ,maar wij moesten nog wel het stukje heen en terug naar huis erbij doen en dat maakt ong.15km.in totaal,maar met dit prachtig weer is dat zeker geen probleem.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

gewoon puur genieten van de prachtige omgeving en de stilte.,,,,,,,,,,,,,,,,,

De dorpjes liggen er steeds verlaten bij .Hoe kan het ook anders,veel bewoners zijn er niet en eigenlijk was het een doordeweekse werkdag.

,,,,,,,,,,,,

 

Het lijkt of de tijd hier een  halve eeuw heeft stil gestaan..Dit vind je in vlaanderen niet meer.Eens je de ardennen kent ontdek je wat we eigenlijk in vlaanderen missen,of om het anders te zeggen,wat we teveel hebben.

Als we Cheoux verlaten volgen we de weg Rendeux -bas richting Nohaipre

,,,,,,,,

Wat ons ook steeds opvalt is dat de mensen elkaar hier vaker aanspreken en dat zelfs de kinderen ons vriendelijk ‘bonjour’ zeggen wanneer we door hun straat lopen.

,,,,,

 Weer zo’n klein gehuchtje van Rendeux.Ook van deze wandeling mag vermeld worden dat ze niet al te zware inspanningen vergt en voor wie vlotjes 10 km. kan stappen mag dit geen problemen opleveren.

,,,,

eventjes halt gehouden bij het loze vissertje

,,,

 

Zoals altijd moet je er niet van dromen een drankgelegenheid op je tocht tegen te komen.Omdat het steeds over kleine dorpjes gaat is er bijna nooit de mogelijkheid om alwas het maar in een klein winkeltje aan drinken te geraken.Hou er dus in de ardennen steeds rekening mee om wat eten en drinken in een rugzakje op je tocht te voorzien

,,

 

of toch,op het einde  van de wandeling kwamen we aan de route de Hotton deze (onze) bakker.

Zo hebben we weer een toffe wandeling in onze buurt online gezet.Wij hebben er alvast van genoten,en zeker van het mooie weer,maar dat krijg je er niet altijd bij.

groetjes en tot een volgende………

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s