Barvaux wandeling chemin touristique

P5070548.JPGDeze wandeling bevind zich op enkele kilometers van het touristische plaatsje Durbuy en ook Bomal waar je op zondag de  markt zeker eens  een bezoekje moet brengen .Barvaux waar de wandeling nr 20 je op een rustige en autovrije weg langs de rivier tot in Durbuy van de natuur laat genieten. Een prachtige en gemakkelijke wandeling brengt je op goed bewandelbare wegen tot net voor het kleinste bekende stadje en mits een kleine aanpassing van de route kan je ook eens het plaatsje bezoeken en later de draad weer opnemen van de chemin touristique .Het is een vrij gemakkelijke wandeling alleen de terugweg is voorzien van een stevige klim welliswaar op goede weg ,maar wie minder goed te been is raden we aan terug langs de Ourthe richting Barvaux te gaan.

00000.jpg

000000.jpg De start bevind zich hier vlakbij dit gebouw aan de brug te Barvaux waar ook voldoende parkeervoorziening  aanwezig is zodat je meteen aan de tocht kan beginnen.

Op de wandeling krijg je ook regelmatig de kans om even halt te houden op zowel campings als her en der een bankje, trouwens je bent nog maar pas van start en je komt reeds via…….

      

P5070550.JPG

……..dit gezellig wandelpad langs de Ourthe op camping LES ROCHERS DU GLAWAN

Meer info over deze streek en nuttige info vind je alvast via de volgende link

 

 

http://www.opt.be/informations/gemeenten___durbuy/nl/C/83012.html

P5070553.JPG

om daarna de tocht langs verharde weg verder te zetten

P5070557.JPG

De rivier is nooit ver weg

 

P5070558.JPG

Prachtige landschappen en rotspartijen wisselen elkaar af terwijl we steeds mogen rekenen op goed begaanbare weg.

P5070561.JPG

P5070566.JPGNet voor we Durbuy naderen gaat de weg linksaf en vervolgen we onze wandelroute richting Barvaux,het is op deze plek dat je moet beslissen om ofwel even het stadje te gaan bezoeken ofwel voor diegene die de klim willen vermijden om terug te draaien.Nogmaals vermelden dat het op goede openbare weg naar boven gaan en je er zelfs rekening moet houden met voertuigen.

 

 

P5070567.JPG

bijna boven werden we zelfs begroet door deze koetsier,dit maar om te verduidelijken dat de weg best wel meeviel

P5070569.JPG

en zoals steeds krijg je voor de inspanning een prachtige beloning

enig nadeel is dat je wel even achterom moet kijken maar dat zal net voor je weer naar Barvaux afdaald ruimshoots goed gemaakt worden met een prachtig verzicht van Barvaux en omgeving.

P5070570.JPG

Een kleine 10 kilometer of een rustige wandeling die je in minder dan 3 uur kan afleggen met het ganse gezin loopt stilaan op zijn einde

P5070571.JPG

De laatste kilometer is in zicht en ook de afdaling die ons laat genieten van een prachtig uitzicht over de streek.

P5070572.JPG

P5070574.JPG

P5070575.JPG

En zo komen we dan beneden ,terug in het centrum van Barvaux waar we links voor de kerk  blijven en via de brug opnieuw bij ons vertrekpunt aanbelanden

Alweer een wandeling die we aanraden en die toch eigenlijk voor elke doorsnee wandelaar moeiteloos te volgen is Voor mindervalide kunnen we de weg tot in Durbuy aanbevelen maar daar moet dan jammer genoeg rechtsomkeer worden gemaakt,al zijn we er zeker van dat ook dat stukje de moeite waard is.

Meer weten;

http://www.ftlb.be/nl/attractions/fiche.php?avi_id=1493http://www.belgie-toerisme.be/informations/gemeenten___durbuy/nl/C/83012.html 

http://www.ourthe-et-aisne.be/nl/index.html

 

 

Veel wandelplezier

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Barvaux wandeling chemin touristique

  1. Inderdaad een pracht van een wandeling moet dat zijn tijdens de zomer. Wij wandelden ook dit jaar langsheen dit parcours, naar aanleiding van het volgen van een GR-pad. Alleen hadden we de pech dat we het traject volgden toen het water met bakken uit de lucht viel. Zoals steeds kan je nooit het weer naar je zin hebben. Maar gelukkig konden we later ook in de omgeving van Durbuy genieten van de streek bij betere en zonniger omstandigheden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s