Celles

Laten we meteen duidelijkheid scheppen over de plaats Celles want anders zouden we naar een verkeerde lokatie verwijzen .Het gaat hier wel degelijk om het plaatsje in de provincie Namen .Ook Henegouwen heeft een gelijknamige gemeente,maar wij bevinden ons in een deelgemeente van Houyet met een wandelkaart die we al jaren bezitten maar waar we nog maar twee maal mee op stap geweest zijn .De vorige is al wel enkele jaren geleden nl. Chemin de Crois die terug te vinden is in onze alfabetische lijst onder het dorpje Hour.Celles kan je best te bereiken langs de E411  afrit Dinant N97 .Zo kom je in één van de mooiste dorpen van wallonië ,prachtig gelegen als een verdoken vallei tussen de heuvels.

 

IMG_0704

Onmiddellijk valt het oog op de prachtige kerk en vooraan vind je een gezellig plaatsje met enkele terrasjes en vandaar kan je ook de eerste aanwijzingen voor deze tocht terug vinden

 

IMG_0708

we volgen gedurende een 8 tal km. promenade de Notre-Dame de Foy. Deze wandeling brengt de wandelaar naar mooie uitzichtpunten langsheen en door bosrijk gebied maar evengoed gewone autowegen .Hou wel rekening met regelmatig hoogte verschil en wie wil kan de wandeling een kilometer korter maken door ter hoogte van Boiseille de pijl richting par raccourci te volgen

 

IMG_0711

Deels stap je via asfaltweg maar ook delen over zanderige boswegen.

 

IMG_0713

Ook hier kan je mits in het bezit van de wandelkaart naar hartelust verschillende wandelingen samenvoegen . Je kan ook eventueel als daguitstap na deze tocht  eens halt houden in Dinant .Vanuit Celles is het slechts enkele kilometers rijden.

IMG_0714

 Ondanks we nog wel meer dan 10 km verwijderd zijn van de franse grens zie je in de verte de sporen van de kerncentrale net over de landsgrens. 2 witte pluimen aan de horizon.

IMG_0717

We bevinden ons nu op het plaatsje Boisseille en het is op dit punt dat je de keuze qua afstand kan maken.De kortere route gaat evenwijdig naast de N97 en de andere loopt richting Foy-Notre-Dame en zal later de N97 oversteken .Aan de ferme de Mahenne komen de twee afstanden weer samen en vervolgen hun terugweg naar Celles.

 

 

IMG_0724

Eens in het dorp aangekomen loop je het huis onderdoor en sla dan af naar rechts. Blijf de weg volgen en steek via de brug de N97 over ,zo kom je langs de boerderij , wat verder ga je weer naar rechts .Beide wandelafstanden lopen weer samen en je kan nog genieten van de prachtige omgeving.

IMG_0733

Het merendeel van onze wandelverslagen zijn van wandelkaarten in de prov.Luxemburg.Af en toe gaan we eens in het Luikse maar de laatste tijd gaan we ook regelmatig op stap in de Provincie Namen.Zoals je hier kan zien heeft ook deze provincie prachtige plaatsen om eens een uitstap te maken.

IMG_0738

Deze wandelingen vonden we op het kaartje van Houyet (vallée de la lesse)Ondertussen hebben we ook de kaart van Rochefort in gebruik, daar gaan we één van de volgende berichten zeker op terugkomen. Ook hier moeten afsluiten en deze wandeling als een aanrader beschrijven ,goed aangeven en goed begaanbare wegen .Een tocht met een beetje hellingen maar evenzeer een speciale sfeer en achteraf hebben we nog kunnen nagenieten op het terrasje beneden het pleintje voor de kerk .

alweer bedankt voor je bezoekje

en graag tot een volgende

 Nuttige link voor meer info en wandelkaart

http://www.valdelesse.be/start.php?lang=nl&rub=2&catID=25&resID=306

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s