Bourdon

We bevinden ons op enkele kilometers van Hotton (Prov.Lux.) waar we net naast de verbindingsweg tussen Marche-en-Famenne aan het kerkje van Bourdon een parkeerplaats en het vertrek van wandeling nr.15 beschrijven.

IMG_0767

Ondanks dat het een korte wandeltocht betreft loopt ze met haar 6 km langsheen Verdenne en Marenne en voorbij de steengroeve.De route is een beetje anders dan op de oude wandelkaart staat en loopt via een nieuwe asfaltweg over de vernieuwde brug 

IMG_0771

Eens aan de overkant van de spoorweg loopt de route verder naast het spoor , wat verder verlaat je de verharde weg en klim je via een bosweg richting Verdenne.

IMG_0773

Het hoogte verschil maakt de wandeling wel zwaarder maar hoe hoger des te mooier het uitzicht en dat is hier ook van toepassing.

IMG_0774

Ook hier weer duidelijk veel natuur aanwezig en een prachtig uitzicht

IMG_0778IMG_0777

 Boven gekomen ga je langs het plaatsje Verdenne waar we reeds andere wandeltochten van beschreven .Hier loop je langs de asfaltweg verder richting Marenne   

IMG_0783

Aan het kruispunt bevind zich restaurant le pieds dans les plat ,daar sla je links af richting steengroef en wat verder kan je weer linksaf ofwel de weg inkorten door via de woonwijk verder te dalen .Gebruik dan wel de wandelkaart ,anders maak je misschien wel een omweg .

IMG_0785

Volg je de gewone wandelweg dan loop je eerst via de autoweg en wat verder langs een stuk weiland door het gras.

IMG_0787

Al bij al een mooie lus-wandeling waarbij je rekening moet houden met een klimmende start en een dalend einde.Goed begaanbare wegen en enkele mooie vergezichten .Een traject van 6 km met enkele rustbanken onderweg en de weg aangeven  door een  blauwe ruit .

Alvast veel wandelpret en graag tot een volgende

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s