Masbourg

Net zoals in vlaanderen kan je ook in Wallonie op stap met wandelclubs aangesloten bij een federatie.

afgelopen weekend waren we op stap met de MARCHEURS DE LA MASBLETTE te Masbourg (deelgemeente van Nassogne-LUX-)gelegen aan het zijriviertje van de lomme ,de Masblette.

P5190110.JPG

De werkwijze is net hetzelfde als in vlaanderen,je gaat gewoon inschrijven en betaald je startgeld (ong.1eur)je kiest uit de verschillend afstanden en volgt de gekozen weg.Ook hier zijn controleposten onderweg en ben je verzekerd bij ongevallen.Na de wandeling kan je ook hier je wandelboekje laten afstempelen en worden gegevens verzonden naar de andere federaties zodat jou club weet waar haar leden stappen.

P5190103.JPG

zicht op de start

Ook niet leden van een club kunnen op dezelfde manier inschrijven en zo ook deelnemen aan een georganiseerde wandeltocht en genieten zo ook van uitgewerkte wandelroutes in de ardennen.Meestal gaat die wandeling door op zondag maar soms ook zaterdag en enkele ook in de midweek.Uitgebreidere info vind je op de site van de federatie en in de wandelkalenders zoals de Marching en op de site van de waalse federatie waar je ook de papieren kalender kan bestellen maar meestal kan je die ook aan de start verkrijgen.

 

P5190104.JPG

we tonen graag enkele foto’s van de wandeltocht te Masbourg,een wandeling die jaarlijks rond de zelfde data plaatsvind.

 

P5190109.JPG 

Het is een mooie omgeving waar natuur de bovenhand heeft en we kunnen deze alvast aanraden aan ervaren stappers.

 

P5190111.JPG

Wel ééntje met enorme hoogteverschillen m.a.w.mooi maar een vermoeiend parcours.Deze wandelhappening was zowel op zat. als zondag en de afstandskeuze van 6-12-25 …tot wel 70 kilometer.Wij vonden de 12 al voldoende maar na aankomst hebben we voorgenomen de volgende keer terug te komen voor een langere afstand want het is echt een prachtige streek.

 

P5190142.JPG

Natuurlijk vind je er ook bewegwijzerde wandelpaden van uiteenlopende afstanden maar daarvoor verwijzen we naar de plaatselijke toerisme kantoren of via volgen de link , http://www.opt.be/informations/gemeenten___nassogne/nl/C/83040.html 
 
 
die je zeker verder op weg zal helpen.

P5190120.JPG

Prachtige verzichten vergezellen via de dorpen Lesterny en Grupont .

P5190124.JPG

de wandelclubs maken soms wel gebruik van bestaande routes maar krijgen ook regelmatig toegang tot gebieden die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn zodat de wandelaar ten volle kan genieten van ongerepte natuur en zo ook op de mooiste plekjes kan geraken.

P5190131.JPG

P5190140.JPG

Wij blikken alvast terug op een geslaagde wandeling en hopen via deze weg een goede wandeltip te hebben meegegeven  die vooral de leek in wandelland een stapje verder heeft gezet naar een verdere ontdekking van de natuur in de ardennen
Interesse in deelname ;Kijk dan alvast op de site van de federatie
 
Veel wandelplezier
Erik en Marina

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s