Rendeux,wandeling nr.6

In ons vorig bericht informeerde we al over onze streek ,vandaag echter brengen we een verslag van een mooie wandeling .De tocht is op zich is niet al te groot (ong.9km.)maar er zitten wel enkele langere hellingen in.Een doorsnee wandelaar gaat deze hindernis zeker niet uit de weg gaan ,en zal moeiteloos zijn weg vervolgen;Ook jongere gezinnen met kinderen kunnen probleemloos deze tocht beginnen ,de wegen liggen er prima bij,enkel na hevige regendagen kan er wel eens een plasje de weg versperren.

 

P5210595.JPG

Een groot gedeelte van deze wandeling loopt door het bos ,en dus ver van de bewoonde wereld.Zorg ervoor dat je goed je positie op deze tocht kunt bepalen(in geval van nood) en neem vooral ook drinken mee.

 

P5210576.JPG

P5210578.JPG

De start vind je aan de straat tegenover frituur

Imprévu, rue de hotton 54 rendeux .Aan de overkant ga je de straat in en volgt de blauwe rechthoek met het nr 6, Promenade de wade les mohons.Eerlijk vermelden we dat deze wandeling zeer goed is aangegeven en tegen ons principe in zouden we durven stellen dat ze ook zonder kaart best uitvoerbaar is.Maar je weet ,een kaartje kost niet veel en dan heb je zoveel meer wandelplezier.Voordeel is dat je precies kan volgen waar je loopt en met een stappenteller erbij weet je ook hoever je reeds gevorderd bent.

 

P5210580.JPG

Het begin van de tocht lijkt een beetje saai,je blijft langzaam klimmen op asfalt weg en voor je is er niet veel te zien.Soms is het nodig even te pauzeren en eens achterom te kijken,zo krijg je de prachtige omgeving beter in het oog.

P5210581.JPG

We blijven nog een stuk op gewone wegen lopen,maar verkeer is eerder zeldzaam

P5210582.JPGP5210583.JPGP5210584.JPG

 

 

 

 

Wanneer we Nohaipre verlaten ,nemen we ook afscheid van de (op een enkel huisje na)bewoonde wereld.Aan het kruis staat een bankje en kan je alvast even uitrusten.Op deze wandeling kom je wel meermaals een bankje tegen.Wat verder moeten we de weg verlaten .Het viel ons wel op dat er ook nog een stuk rechtdoor bewijzering was ,maar dat gaat om een kleine lus ,die wij gemakshalve aan onze neus voorbij lieten gaan.

P5210587.JPG

Nog een laatste maal van de omgeving genieten,om daarna verder het bos in te gaan

P5210589.JPG

P5210590.JPG

eens in het bos moet je de riem even aanspannen en een tandje bijsteken ,omdat we hier toch wel spreken van een hoogte verschil van 150 meter dat op een redelijk korte afstand afgelegd moet worden.Even goed de longen openzetten in de gezonde boslucht zal eerder als een gezonde ervaring omschreven worden en als beloning een goede nachtrust opleveren.

P5210594.JPG

Nog even een laatste rustpuntje gevonden alvorens aan de afdaling te beginnen

P5210597.JPG

En dan ,net voor de afdaling,krijg je die andere beloning voor de geleverde inspanning.Net als je uit het bos komt,zomaar uit het niets.

Als je hier niet van geniet???,zo’n prachtig uitzicht.En dat blijft nog een hele tijd duren

P5210600.JPG

Gedurende de afdaling slingerde de weg zich door het landschap.Terwijl we hier naar beneden gingen realiseerde we ons deze weg in het begin van de wandeling te hebben gezien(helaas geen foto van)Toen dachten we ,oei als we daar maar niet naar boven moeten.Gelukkig liep de wandeling toch langs deze weg ,en konden we genieten van dit prachtig beeld.

Een echte aanrader voor wie goed kan stappen

wandelgroetjes

Erik en Marina

5 gedachten over “Rendeux,wandeling nr.6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s