Samrée

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We bevinden ons net buiten Samrée langs de N89 waar we deze wandeling in beeld hebben gebracht.Het programma dieren in nesten (kanotocht Rijn en Steven) bracht ons eigenlijk naar deze plek waar de prachtige uitkijkpost onze nieuwsgierigheid aanwakkerde.
Het was op deze plaats dat Rijn en Steven zoveel wild te zien kregen en ook wij werden verast door een kudde everzwijnen maar helaas was de lens iets te laat gericht om een foto te maken.Het is een mooie natuurwandeling van een 5 tal km. die we zeker aanraden.

Het is even opletten om deze locatie te vinden al is ze net naast de weg gelegen .Komende van La Roche net voorbij Samrée aan de rechter kant vind je deze opening waar buiten (parking) ook een picknickbank voorzien is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De wandeling is goed zichtbaar aangeduid (blauw kruis) en loopt langs gemakkelijke al dan niet verharde wegen met uitleg over de omgeving en de veengronden .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat verder kom je deze afrastering tegen die eigenlijk afwijkt van het normale pad maar wil je vanaf de toren een kijkje nemen moet je zeker deze weg volgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

een prachtiger uitkijpost kan je zeker niet vinden en de garantie op wild in de vroege of late uurtjes mag je zeker verwachten.Wij waren eigenlijk al wat te laat op de dag maar konden net nog enkele zwijnen tussen de bosjes zien wegrennen.Voor een duidelijk beeld van de omgeving moet je wel enkele treden klimmen maar dat is de enige “inspanning” die deze wandeling in petto heeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eens boven zit je in een solide uitkijkpost waar je met camera in de hand ongestoord kan afwachten tot er iets in de lens tevoorschijn komt en de dieren rustig kunt bewonderen in hun echte onverstoorde leefwereld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier krijgt u een beeld over de veengronden en de bovenvallei van Bellemeuse

Nog even vermelden dat de wandeling gesloten is tijdens de bonstperiode van 10 september tot 10 oktober.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

weg van de toren ga je terug langs dezelfde weg naar het te volgen pad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

en geniet je van deze prachtige natuurlijke omgeving richting meer moerassig gebied maar waar je zeker met droge voeten doorgeraakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit gedeelte is volledige opgetrokken door vlonders zodat je zonder problemen verder kan.Blijf vooral op de wegen en alles zal vlot verlopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het stuk vanaf het water en de weg op deze open vlakte bezorgde ons wel wat last van veel (lees teveel) insecten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 regelmatig een tekstje uitleg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Didaktische en interactieve panelen zorgen voor de nodige afwisseling waar ook kinderen iets aan hebben

Wij vonden dit alvast een korte maar zeker een prachtige gezinswandeling

De afstand is dan wel kort maar je kan er zolang verblijven als je wil en wie geduld heeft zal zeker dieren in hun vrije loop zien voorbijgaan

Veel wandelplezier

Erik en Marina

 

7 gedachten over “Samrée

 1. Had al een paar keer komen piepen op jullie blog, aangenaam om lezen en goede foto’s. Ik zie dat jullie ook echte Ardennenliefhebbers zijn, wat kan het daar mooi zijn hé. Wij verblijven in de streek van Nadrin, ik ga regelmatig op die uitkijktoren, vooral ’s morgens heel vroeg is daar wel één en ander te zien.
  groetjes Geert

  Like

 2. Hallo ,
  wij hebben een huis in Wibrin , zijn 100 % natuurliefhebbers , gek op al wat de natuur te bieden heeft , ook wij ontdekten de mooie uitkijktoren , nu zit ik daar geregeld de dieren te spotten en vast te leggen op beeld , de 1 ste maal kregen we al een hele groep everzwijnen te zien , helaas toen ook al te donker om mooie foto’s te maken , heb wel al enkele mooie van herten , komend weekend ga ik zeker terug en dan is het weer afwachten tot half october , dus ik hoop dit weekend meer geluk te hebben en de everzwijnen te vereeuwigen op beeld , groetjes Jeannine

  Like

 3. Hallo, mijn man en ik zijn ook echt dieren-natuurliefhebbers.
  Wijzelf hebben en verhuren onze chalet Madakame in Barvaux.
  Wij spotten de meeste dieren in Mochamps en Saint-Hubert.
  Deze toren komt me echter heel bekend voor.
  Is die toren gelegen aan een baan ,als je die vervolgd en rechts afslaat ,in Wibrin aankomt?
  Wij zijn daar in de bronst dit jaar ,alle dagen naar die grote weide geweest om de burlende herten te observeren. Wat zagen we er veel.
  Onze grote droom is om eens ‘veilig’ in het bos everzwijnen te observeren.
  Groetjes en bedankt voor de uitleg van de wandeling.

  Like

 4. Hoi Martine, bedankt voor je reactie ,en inderdaad komende van La Roche vind je de toren langs de rechter kant van de baan en wat verder kan je richting Wibrin of achouffe maar ik dacht dat eerst nog een baantje richting Nadrin was
  groetjes
  Erik

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s