Tohogne

 

 

Deze mooie en goedbegaanbare wandeltocht start in een deelgemeente van Durbuy,Tohogne .

P8190158.JPG

Nog niet zolang geleden lieten we even meekijken vanaf het uitzichtpunt en maakte we ook de belofte om de ganse wandeltocht met verbinding naar het punt in beeld te brengen.Belofte maakt schuld,vandaar dit verslag met een beetje vertraging ,maar beter laat dan nooit.

P8190159.JPG

De wandeling start in Tohogne en dit bord geeft alvast een korte samenvating van de wandeling.

P8190160.JPG

Het is een mooie niet al te moeilijke wandeling die een prachtig overzicht van de streek brengt zonder dat je daar al te veel inspanning voor moet maken .Rustige en goed begaanbare wegen brengen je op de mooiste plekjes van de streek en laten je op een tocht van een dikke 12 kilometer genieten van een prachtig natuurlijk decor ,weg van alle drukte.Mits een kleine variatie op de route te maken krijg je ook nog het prachtige verzicht boven Bomal er gratis bij.

P8190162.JPGP8190163.JPG 

Veelal loopt men langs weilanden op verharde wegen ,echter zonder noemenswaardige verkeersdrukte.

P8190166.JPG

Een verrekijker is een aanrader ,want het zichtsveld is zo uitgestrekt dat je met het blote oog geen duidelijk beeld kunt vormen.

P8190167.JPG

Echt schaduwrijke plaatsen zijn op deze wandeling eerder een uitzondering,en de bewonde wereld is steeds vlakbij,al is dat zeer kleinschalig.

P8190168.JPGP8190169.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een afwisseling van weiland ,bosrijk gebied en enkele kleine dorpjes laten de tijd aangenaam beleven en doen alle drukte van de dagdagelijkse sleur in het niets verdwijnen.

P8190171.JPG

  je blijft de wegbewijzering volgenP8190174.JPG

tot je aan de Herbet hoeve komt (zie kaartje wegroute bovenaan ,net naast de windroos)Daar ga je tegendraads wandelingnr 18 volgen ,Dit wil zeggen naast het huis langs boven net naast het bos.Als je rechts volgt ga je naar beneden richting Bomal.Volg de weg naast het veld en dan volg je een stukje door het bos

P8190176.JPG

En voor je het weet ben je aan de rand van de rots

 

P8190187.JPG

Zowel een verzicht van de omringende natuur als een prachtige overzicht over Bomal is de beloning ,wanneer je een klein ommetje maakt  op deze wandeling.

P8190188.JPG

Nadat je deze plaats verlaat ,ga je de weg zoals je gekomen bent terug tot aan de weg aan de Herbet hoeve .Daar heb  je twee mogelijkheden ,ofwel ga je de weg terug tot aan de splitsing,of je gaat naar links ,volg tot het einde van de straat om dan rechts terug naar Tohogne te volgen

P8190189.JPGZo maak je een verbinding met een andere wandeling en kom je ook op je vertrekpunt aan.

deze verbindingen worden op kaarten dikwijls aangeduid door een bolletjeslijn en op de bordjes door   H wat weer maar eens bewijst dat de aanschaf van een wandelkaart echt wel nodig is.

P8190190.JPG

Dit is een mooie gezinswandeling  die als niet al te zwaar kan omschreven worden.Door de lus naar Bomal ,reken je wel een kleine 4 uur onderweg ,zeker omdat je even geniet van de mooie uitkijkpost.Verblijf je in de buurt ,dan kunnen we deze tocht zeker aanbevelen.

een kaartenoverzicht en meer info kan je vinden via

http://www.ourthe-et-aisne.be/nl/publication.html

geniet van je wandelingen

groetjes

Erik en Marina

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s