Nettinne wandeling nr2

Het best te bereiken via de N4 en de afrit Durbuy kom je al snel ter plaatse.

de start van deze wandeling is net over het bruggetje over de Rau d’heure waar je wel een plaatsje zal vinden voor de wagen

 

IMG_0814

Het gaat hier om een redelijk gemakkelijke wandeling die over grotendeels verharde wegen loopt. Niet al te overdreven hellingen zorgen er voor dat we dit mogen omschrijven als een echte familiewandeling over een afstand van 6 km.

 

IMG_0818

even voorbij de start gaat het meteen licht bergop richting kerk .Eens boven hou je rechts aan vanwaar alweer een afdaling ,ditmaal langs aardeweg  half met kiezel overgoten tussen de velden.

IMG_0819

Vermelden we dat hier een groen rechthoek onze te volgen weg aangeeft .Aan het einde gaan we naar links en vervolgen we de route via de asfaltweg Nog even meegeven dat we ook deze wandeling te vinden is op de wandelkaart van Somme Leuze die je kan afhalen enkele kilometers verder op het kantoortje te Heure.

IMG_0822

Wie hoop een bosrijke wandeling te beleven komt ook hier wel een beetje bedrogen uit maar enkele mooie verzichten mag je wel verwachten. Zo ook een mooi zicht op het dorpje zelf als een overzicht van deze omgeving.

 

IMG_0832

 

IMG_0849

IMG_0856

Vanaf dit punt volgt nog een afdaling en kom je terug in het dorp uit. Via nog een toertje langs de kerk gaat men terug via de dorpskern naar het vertrekpunt waar de Rau d’heure rustig verder kabbelt.

IMG_0813

Ondanks het een vrij korte wandeling was en ook niet echt als een natuurtocht

mag beschreven worden beoordelen we deze toch tot een mooie gezinsuitstap.Van hieruit kan je gemakkelijk naar Durbuy of Hotton rijden om er een geslaagde daguitstap van te maken 

http://www.opt.be/informations/informations-touristiques-heure-maison-du-tourisme-condroz-famenne/fr/AI/45198.html

Wandelgroetjes

Erik en Marina

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s