Aye

Aye is een klein dorpje nabij Marche -en-Famenne in de prov. Luxemburg.Het is daar waar we vorig jaar nog een wandeling met Adepps (zie archief) liepen.

Zaterdag 9 okt was een uitzonderlijk zonnige en warme dag en we besloten om nog eens naar dit dorpje te gaan , deze keer met wandelkaart.

PA090282.JPG

Op onze kaart stond duidelijk vermeld dat er wandelingen vertrokken aan de kerk ,dus wij onze wagen daar op de ruime parking gezet en op zoek naar een bord met aanwijzingen en pijltjes .Helaas geen spoor van dit alles te vinden ,of toch….een beetje voorbij de kerk ,net naast de spoorweg ,inderdaad daar waren wel de nodige aanwijzingen te vinden.Blijkbaar is het bord verplaatst…..of mischien de kerk?

PA090283.JPG

 

Het begin van de wandeling (nr12 – afstand 10 km.)leek ons eerst eerder een beetje saai en verliep langs gewone straten . Het kwam ons ook niet helemaal onbekend voor en we vermoeden ook dit stuk met Adepps ‘(bloso ardennen) gelopen te hebben.

PA090284.JPG Zoals te zien op bijgaande foto zijn de wandelingen mooi aangegeven met naam en nummer en heeft ieder pijltje zijn eigen kleur.

onze wandeling kreeg de veel belovende naam

JOLIBOIS nr 12 wat doet vermoeden een boswandeling te zijn.

  

Onderweg in het bos kan het soms wel lang duren alvorens er een nieuw aanduiding van de route voorkomt ,maar in dit geval was het dan steeds rechtdoor te gaan.

 

PA090288.JPG

 

Op sommige plaatsen moesten we wel de wandelweg even verlaten en onze weg tussen de bomen verder zetten wegens wateroverlast .dit ondanks een toch drogere periode,wat deed vermoeden dat er wel het ganse jaar door natte stukken zullen bestaan.

Al bij al viel het wel mee en bleven onze voeten droog

Wat wel ontbrak was een bankje om even te kunnen genieten van de rust die dit bos genoot.

PA090290.JPG

 

We kunnen besluiten door te melden dat dit een geslaagde wandeling was ,geschikt voor het ganse gezin, op een bijna vlak gebied en grotendeels door het  bos verloopt.

Het eerste stuk is iets minder goede weg ,al viel het allemaal best wel mee

verder willen we nog even verwijzen naar onze vroegere wandeling in Aye . http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2008/09/06/aye-wandeling.html

en rest enkel nog een toffe wandeling te wensen aan wie dit leest en in onze voetsporen wil lopen.

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s