Hogne prov.Namen

We bevinden ons vlakbij de N4 op enkele kilometers van Marche en Famenne.Hier vertrekt vlak naast het kerkje een korte rustige (ong7 km.) wandeling langs een ligt hellend parcours. Er is parkeerplaats en het kerkje is door zen scheve toren duidelijk herkenbaar vanaf de N4.

 

IMG_0651.JPG

IMG_0650.JPGNeem de afrit Waillet ,Hogne en rij naar Rue des Troi Chénes .De wandeling begint aan het kruispunt Waillet en de N4 .Even volg je de berm van de N4 richting Namen.

Soms gaat het even wat bergop ,vervolgens weer een daling maar al bij al valt het best mee en kan je deze tocht alweer een perfecte gezinswandeling noemen.Doorgaans goed begaanbare wegen en een steeds veranderlijke omgeving.Even ondervonden we hier wat geluid van de autoweg als hinderlijk maar eens wat verder weg verging het geraas van de auto’s en werd vervangen door het rustgevend geluid van de natuur.

IMG_0654.JPG

De te volgen route is duidelijk aangeven door een blauwe rechthoek.Hou er echter steeds rekening mee dat  eventueele boomkap de bordjes doet verdwijnen en dat een kaart bij de hand hebben geen overbodige luxe is.Wanneer je meer dan 20 minuten geen bordje meer vind keer dan voor alle zekerheid terug naar het vorige en probeer opnieuw ,mischien zit het ergens tussen de bladeren verscholen.

IMG_0658.JPG

sl.jpg

Ook deze wandeltocht maakt deel uit van de wandelkaart Somme-Leuze waar we eerder ook wandelingen beschreven zoals Nettinne,Waillet,Sinsin,Moressée enz.die je kan terug vinden in onze alfabetische lijst.Het meerendeel van de wandeling op deze kaart zijn redelijk gemakkelijk en goed aangegeven.

IMG_0661.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een extra pluspunt van de kaartaankoop is dat je meerdere wandelingen kan samenbrengen en dusdanig voor wie graag grote tochten maakt deze kan samenstellen volgens eigen kunnen.

IMG_0668.JPG

Regelmatig beleef je hier een afwisseling van bos en open gebied met mooi streekoverzicht .

IMG_0671.JPG

Soms via gewone aardeweg dan weer langs asfaltwegen gaat de weg verder richting Waillet.Af en toe kom je op wegen die ook deel uitmaken van andere tochten van deze kaart en wie regelmatig meerdere van deze routes volgt zal wel eens een déjà-vu gevoel krijgen maar de echte natuurwandelaar blijft gewoon genieten.

 

IMG_0678.JPG

Het laatste stukje vonden we een beetje ééntonig maar het zonnige weer en de goede rustige weg maakte het allemaal weer goed Kort samengevat was het een mooie rustige wandeling met oog voor natuur en afwisseling. Geen grote moeilijkheidsgraad ,goed aangegeven en te combineren met andere wandelroutes van de kaart mogen we dit zeker een aanrader noemen.

Het kaartje kan je alvast vlakbij aankopen op volgend adres

Rue de l’Eglise 4
5377 HEURE (SOMME-LEUZE)Belgium

http://www.opt.be/informations/informations-touristiques-heure-maison-du-tourisme-condroz-famenne/fr/AI/45198.html

Veel wandelplezier geniet er van en graag tot een volgende keer

Erik en Marina (wandeltocht gedaan zomer 2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s