Verdenne

P7180002.JPG

Verdenne is een klein dorpje behorende bij Marche en Famenne               Deze wandeling vind je eveneens op de wandelkaart van

 Marche en Famenne onder de benaming Jacinthe en met het nummer 17 weet je meteen dat je op de juiste route zit

Veel bos is op deze wandeling niet aanwezig,maar toch zal je steeds door een natuurlijke en rustige omgeving stappen op niet al te moeilijk parcour.Geen overdreven hellingen en steeds goed aangeven ,makkelijk begaanbare wegen maken dit een aangename wandeling.Vertrekken doe je best aan de kerk waar je gemakkelijk je wagen kunt parkeren .

P7180003.JPG

Daar we hier over een klein dorpje spreken zul je al snel de huizen achter laten en vrij snel de dagelijkse sleur vergeten.

P7180004.JPG

even een kleine terugblik die duidelijk maakt hoe afgelegen en klein de dorpjes hier wel zijn.

P7180006.JPG

Ondanks we veel in eenzelfde omgeving wandelen doordat veel wandeltochten van dezelfde kaart verbinding met elkaar maken ,krijgen we toch steeds weer een afwisseling van landschap en bosrijk natuurschoon.Ook heeft elk dorpje zo zijn eigen karakter en voel je steeds een grote verbondenheid met de omgeving.

P7180009.JPG

Hier kan je gerust even diep inademen om met volle teugen te genieten van de zuivere lucht.

De geur van de natuur op een warme zomerdag en de rust geeft een extra vakantie gevoel en proeft naar meer.

 

 

Wie zich een kaart van deze streek aanschaft zal ontdekken dat vele van de aangegeven wandelingen makkelijk met elkaar te verbinden zijn, zodat wie wil op deze locatie ook langere afstanden kan plannen.

voer sleutelwoorden in

Zo af en toe een schaduwplekje op een warme zomerdag kan goed doen,en dat is her en der wel te vinden op deze tocht.Zorg er wel steeds voor dat je drinken bij hebt op je wandelingen in de ardennen want je komt wel regelmatig een kapelletje tegen onderweg ,maar een kroeg is eerder zeldzaam.

voer sleutelwoorden in

Als je liever niet al teveel insektenbeten wil,is dit zeker een plek waar je een stapje vlugger gaat.In bossen op zanderige wegen is zo’n plasje een geliefde plaats voor die vervelende bijtertjes.

voer sleutelwoorden in

Voor de grotere waterplassen hebben ze gelukkig een oplossing

 

voer sleutelwoorden in

 

 ondertussen zijn we al een 2 tal uur onderweg en komt de bewoonde wereld langzaam weer in zicht.

voer sleutelwoorden in

Nog even halt houden bij het monument dat ons doet nadenken over de voorbije eeuw en de hevige strijd die de ardennen hebben doorstaan Niet alleen de bevrijders en soldaten ,maar ook de vele verzetstrijders worden hier herdacht.Mensen die hun leven gaven voor onze toekomst.Op bijna elke wandeling vind je monumenten en sporen van de grote oorlogen van de voorbije eeuwen.

 

voer sleutelwoorden in

Wij hebben alvast onze strijd hier gestreden want onze wandelingen loopt hier weer bijna ten einde.Een mooie tocht op goed begaanbare wegen en niet al te zwaar klimwerk ,die we zeker aanraden

meer info;

 

http://www.bruxelles-turisme.net/tourisme/wayout.php?url=http%3A%2F%2Fmaisontourisme.nassogne.marche.be

alvast veel wandelplezier

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s