Beffe – Rendeux

Rendeux omgeving (Beffe)

Een klein dorpje als deelgemeente van Rendeux ,boven het Ourthedal in de prov. Lux,zo zou je Beffe het best omschrijven.

Veel heeft het dorp op zich niet te bieden ,maar het is een waardevol onderdeel van de gehele omgeving Rendeux .Vertrek je vanuit het dal ,moet je wel rekening houden met een lange klim langs de baan van ong. 2km aan 15% en zelfs meer.beffe 1

Eens boven dan zit je meteen in de dorpskern met als centraal punt de Sherman tank uit de tweede wereldoorlog.Dit is nog een achterblijfsel van de Amerikanen nadat er aan het eind van de oorlog nog zwaar was gestreden voor de bevrijding.

beffe 2

Gelijkaardige tanks vind je over gans de ardennen en soms staat enkel de koepel op een gedenkplaats

beffe 3

De kerk

beffe 4

voor een snelle hap of verfrissend drankje BEFFELYHILLS

http://www.beffelyhills.eu/TeaRoom/HomeNl.htm

beffe 5 hill

Wanneer je een daguitstap of een langer verblijf in de streek plant,moet je zeker ook Beffe bezoeken.

nog een wandeling van ons BEFFE-SOY-BEFFE; http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2010/04/24/beffe-soy-beffe.html

zie ook archief : http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/5380980/rendeux-en-omgeving

foto’s genomen juli 2008

meer info van de streek :

http://www.rendeux.be/francais/160.asp

6 gedachten over “Beffe – Rendeux

 1. Bedankt voor je reactie op mijn blogje,zo kom ik ook bij jullie blog terecht .Wellicht ook de wandelmicrobe,dat is zeer ontspannend en natuurlijk goed voor de conditie en zo ontdekt je mooie plekjes in ons landje.Nog heel veel wandelplezier en de foto’s zijn prachtig.Zo heeft ieder seizoen zijn charmes!!!

  Like

 2. hey papa, ik ben nog eens komen kijken naar je blogs. Ik moet anders wel zeggen dat sommige van die plaatsten mij precies ook bekend voorkomen… hoe zou dat nu toch komen? 😉

  goe bezig doe zo voort 🙂
  xxx je dochter

  Like

 3. Bedankt voor de verkregen complimenten en het bezoek aan ons wandelblogje. Wij zijn ook niet onbekend met de Ardennen, waar we veel vertoeven, niet alleen om te wandelen, maar ook om zaken te bekijken die doen denken aan de grote oorlog van toen. De Sherman die hier echter staan afgebeeld, hebben we nog niet in realiteit gezien. Op onze site hebben we immers een ondedeel dat is gewijd aan het Ardennenoffensief, doch deze kerel ontbreekt nog in het rijtje. Als het niet te veel moeite kost, hadden we graag een exemplaar van deze foto bekomen om later op onze website te plaatsen. Nog veel ardennengenot verder. Wij gaan daar nog eens wandelen op 13 december (de Bastogne Historical Walk) van 20 km, inschrijven kan nog tot eind november. Nog een fijn weekend verder.

  Like

 4. Ik ben er nog op reis geweest als kind.
  Ik herken de legertanks nog 🙂
  Een dorpje dat ik rats vergeten was ! Ik herinner me nog dat ik er was toen de Harold gezonken was in Zeebrugge, dus ’t is al een hele tijd geleden hé.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s