Durbuy

Een plaatsje dat we zeker niet over het hoofd mogen zien is gelegen in de buurt van Barvaux –bomal – Grandhan.

Met nog geen 11000 inwoners mag het zich dan ook nog het kleinste stadje ter (wereld)- lees Belgie- noemen.

Een titel die wel meermaals in twijfel werd getrokken ,maar wat doet het er toe;

Voor ons telt de streek ,de natuur en de unieke sfeer die dit plaatsje uitstraalt

We hebben het over –la plus Petitte ville du monde- Durbuy.

 

Geen titel - 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           het stadje leent zich niet alleen voor een daguitstap,want alles voor een geslaagd weekend of verlof is in overvloed te vinden.

Hotels, restaurants, weekendhuisjes ,campings, noem maar op……. Durbuy en omgeving bied het U aan .Ook de sportievelingen komen aan hun trekken.

Kayaks; rotsbeklimmen , mountainbikers avontuurlijke trektochten , survivalpistes , m.a.w. noem maar op je vindt het wel.    Veel info : http://www.durbuyinfo.be/ville.php?langue=nl

Voor de wandelaars zijn er wederom de alom bekende bewegwijzerde wandelpaden ,maar ook een wandeling op goed geluk kan men er best ondernemen . Zo is er een prachtig wandelpad naast de ourthe aangelegd, zodat je vanaf het stadje richting grote parking kan stappen en daar de brug over kan je wederkeren langs de overkant .Daar kom je voorbij het —Topiarypark–     http://www.topiairesdurbuy.be/  wat uniek is voor Europa  door zijn enorme variatie  buxussen , gesnoeid in allerlei figuren ,tentoongesteld op meer dan 10.000m². Eveneens uitvoerbaar is een wandeling langs de baan naar boven ,vanwaar je een enorm zicht over de stad kunt genieten vanaf de uitkijktoren. Dit is wel een zware klim ,en om diegene die niet goed te been zijn ook te laten genieten van al dat fraais is er een toeristentreintje  dat vertrek beneden in het stadje en via een ommetje kom je zo ook op de uitkijk.

 

 

toren   Durbuy zelf heeft ook nog wel wat te bieden voor wie graag wat rond kuiert in allerlei souvenirwinkeltjes .De smalle straatjes met hun glimmende kasseienkopjes en de speciale eigen bouwstijl laten je doen geloven een sprong in het verleden te maken . zicht rots Een volgende keer meer…….. huis

Durbuy wandeling http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2008/04/24/durbuy-wandeling.html

kasteelrots close

3 gedachten over “Durbuy

  1. Dag Erik, mooie blog over de Ardennen.
    Wij trekken jaarlijks naar de Ardennen om tot rust te komen en te genieten van de natuurpracht.
    Afgelopen jaar hebben we Durbuy bezocht en gewandeld nabij ons vakantiehuis Villa Flora in Bomal-sur-Ourthe. Het is zoals je schrijft een mooie streek met veel bezienswaardigheden, alleen spijtig dat we het kasteel van Durbuy zelf niet konden bezoeken. Het zou maar uitzonderlijk open zijn, weet jij wanneer het kasteel van Durbuy kan bezocht worden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s