Beffe -Soy -Beffe

Deze keer willen we toch nog een keertje terug blikken op een wandeling  die we vorige zomer maakte

Zomer was het toen wel ,al is daar niet zoveel van te merken op de foto’s

Meermaals moesten we een wandeling laten afwijken van de aangegeven paden door het bos en onze weg dus zelf uitstippelen langs de gewone wegen

Voor deze tocht hebben we dat ook moeten doen omdat het de dagen ervoor zoveel had geregend dat het niet haalbaar was de gewone route te volgen

Gelukkig waren het doorgaans rustige landelijke wegen en werden  we weinig of niet door voertuigen gehinderd.

We starten onze tocht vanuit Beffe (Rendeux) en  hadden ons de zware klim bespaard en  het wijze besluit genomen met de wagen tot boven te rijden en te parkeren net voor  de kerk………..

1a

en dus schuin over het kerkhof vanwaar we onze weg te voet verder zetten richting Magoster.

3

 

Zoalsje wel zal merken was het weer bewolkt die dag en voelde het ondanks het zomer was tamelijk fris aan .

5

 

Het zou volgens onze berekening een wandeling van een 15 tal kilometertjes worden die ons via de dorpen  Magoster ,Amonines, Soy,en Trinal terug tot in Beffe zou brengen ,maar daar hadden we wel geen rekening met eventueel verkeerd lopen gehouden.

7

 

Tot in Amonines ging alles nog volgens planning en konden we nog rustig van de omgeving genieten.We waren pas 4 km. van ons vertrekpunt .Van hieruit ging de weg richting Soy,net zoals Amonines een deelgemeente van Erezée

9

Op dat moment werd het ook een beetje zonniger,wat toch meer een vakantie gevoel gaf.

 10

 

In Soy gingen we voorbij deze oude boerderij,die een beetje aan de tijd van -wij heren van Zichem- deed denken

11

 

ook hier bleven we de rustige straatjes volgen .

14

Zoals hierboven op de wegbewijzering zie je dat we eigenlijk bijna naar het einde van de wandeling gaan .Nog een 3 kilometer te gaan ,maar hier is het toch ergens mis gelopen.

 

15

Achteraf bekeken moesten we richting Trinal ipv van Beffe ingegaan zijn ,en daar hadden we richting Beffe moeten volgen.Dat hebben we toen over het hoofd gezien en omdat we niet goed meer wisten waar naartoe volgde we dan maar Werpin omdat we dat dorpje ook kenden.

P4140099

Zo kwamen we nog eens aan het beeld dat we in vorig berichtje voldoende in de kijker brachten . Zie : http://ardennengenot.skynetblogs.be/post/6945078/werpin-wandelroute

Dit maakte voor ons wel een verschil van een 5 tal kilometertjes meer,maar we genoten van elke stap.

16

 

We volgde een stukje van de vroeger gedane wandeling en vonden op die manier onze weg naar de wagen terug

frin

 

Een klein uurtje later kwamen we weer in bekend gebied.Het kerktorentje van Beffe bracht ons naar het einde van deze wandeling .

Het was iets moeilijker deze keer om de weg te vinden ,maar we hebben toch weer eens een eigen wandelroute gemaakt en zodoende een voor ons onbekend stukje ardennen in beeld kunnen brengen.

groetjes

Erik en Marina

Een gedachte over “Beffe -Soy -Beffe

  1. Allemaal zo bekend daar,volgende week een doopfeest daar. Heb gezien dat je weer héél dicht bij de schoonfamilie zat aan het kapelletje in Magoster.
    Volg de weg links van het kapelletje,draai de eerste straat (Rue Prés Brondé) in,wandel naar boven en aan de linkerkant nr 21 woont ons Mami.
    Hopelijk hebben jullie dit seizoen nog veel wandel plezier daar. Hier is alles terug bij het oude en genieten we van het zeetje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s