-Waha-wandeling nr 3

Een prachtige wandeling in de mooie omgeving van Marche en Famenne.Op de foto hieronder zie je de torenpunt van de kerk van Marche en Famenne en ook de N4 in de verte aan de horizon verdwijnen

P4230488.JPG

WAHA wandeling nr 3 Capucine is een wandelroute in de omgeving van Marche-en -Famenne en vertrekt vlakbij de kerk te Waha.Dit plaatsje kan je best bereiken via de N4 afrit La-roche te nemen ofwel langs Marche -en -Famenne richting Rochefort en daar gewoon de borden volgen.

P4230490.JPG

 

Bij het vertrek even halt houden naast de kerk en bekijk even de boomstam die mits wat verbeelding enkele figuren laat zien.

P4230485.JPG

De sint Etienne kerk is één van de oudste romaanse kerken in wallonie

P4230491.JPG

Hou wel tijdens deze 10 kilometer durende tocht rekening met geregeld hoogteverschillen ,maar daar krijg je dan mooie verzichten voor in de plaats.

 

P4230499.JPG

Afwisseling van kiezel en asfalt wegen en af en toe ook even tussen de velden door langs een prachtig panorama.Dit is vooral bij helder weer een aanrader

 

P4230500.JPG

iedere stap verder brengt een nieuw decor tot leven en rondom veranderde de omgeving met de minuut .Dit is echt genieten .

 

P4230503.JPG

De ganse route gaat over redelijk goed begaanbare wegen met her en der mogelijkheden om even te rusten en te genieten van de prachtige omgeving.Een goede raad ,haal bij de Royal syndicat d’initiative de Marche-en-Famenne het wandelkaartje van de streek en beleef meer plezier aan deze en alle andere wandeling

P4230504.JPG

Eens terug in het dorp aangekomen kan je nog de lus tot bij de spoorweg volgen ofwel de tocht afbreken en terug richting kerk stappen.

 

P4230505.JPG

http://tourisme-marche-nassogne.be/VR_NL/nl/actualites/actus.php

Wij wensen alvast een prettige wandeling en graag tot een volgende keer

Groetjes

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s