Adeps ,wandeling Laloux

Trouwe bezoekers van ardennengenot weten ondertussen dat we wandelkaarten gebruiken op onze wandeltochten en dat het steeds bewegwijzerde routes van de kaarten zijn die we online zetten.In het verleden hebben we ook wel eens clubwandelingen van federatie uit wallonie meegestapt dat zijn net zoals in vlaanderen wandelclubs aangesloten bij een overkoepelende federatie ,in ons geval FFBMP http://www.ffbmp.be/WEBSITE/BEFR/07/Marches03.php. Een andere mogelijkheid om deel te nemen aan georganiseerde wandeltochten is ADEPS,zeg maar het bloso van wallonie.Onder de benaming points verts kan je gratis na inschrijving deelnemen en vrij ,op eigen tempo wandelen langs vooraf aangeduide routes.Vrije keuze tussen 5,10,15 of 20 km ,die worden weergegeven door gekleurde pijlen.Deze afpijling is slechts één dag aanwezig dus je kan de tocht enkel op de aangekondigde dag maken.

 

P3250008.JPG

Zoals je ziet wordt soms ook gebruik gemaakt van bestaande wandelingen(bovenste bordje) Hier zie je een splitsing waar de 5 km rechts moet en de andere afstanden  naar links verder gaan,simpelder kan niet en verloren lopen is onmogelijk.Nog een voordeel is dat er steeds wel iemand voor of achter je is terwijl op gewone wandelingen van de kaart soms de ganse tocht geen mens in de buurt loopt.

Deze wandelingen die wij zelf adepskes noemen worden elke zondag op diverse plaatsen georganiseerd.Meestal kan je tussen 8 uur en 14 uur vertrekken .

Inschrijven hoeft niet echt maar de organisatie vind het belangrijk te weten hoeveel deelnemers en welke afstanden deze afleggen.Je vraagt gewoon bv.10kilometer en je krijgt en geel bonnetje mee en dat is tevens de pijlkleur die je moet volgen.Je kan ook lid worden voor 1 euro en wandelaars van clubs in vlaanderen kunnen ook hun boekje laten afstempelen.Het kalenderboekje met alle wandelingen is ook voor 1euro te verkrijgen aan de start of terug te vinden op de  website van Adeps.Meestal is er mogelijkheid aan de start iets te drinken of naar het toilet te gaan In vele gevallen is er ook een BBQ.Onderweg is niet altijd iets voorzien ,dus zorg dat je drinken en iets te eten bij je hebt.

Afgelopen zondag stapten wij alvast mee op een wandeling van Adeps en tonen  graag enkele foto’s.

 

P3250002.JPG

De wandeling vertrok te Laloux -Rochefort .Net als in vlaanderen vind je in de buurt van de start al bordjes richting inschrijving.

 

P3250003.JPG

Enkele honderden deelnemers  hadden zich om 11 uur al ingeschreven mede ook door het goede weer kwamen zelfs in de namiddag nog veel wandelliefhebbers toe.

 

P3250005.JPG

Al vanaf de start ging de tocht verder langs goed begaanbare wegen temidden van de natuur.

 

P3250007.JPG

Veelal door bossen maar ook af en toe even een opening om de omgeving te kunnen bewonderen.

 

P3250010.JPG

Door het ontbreken van bladeren aan de boom krijg je een tamelijk vrij zicht door het bos en dat geeft een speciale ervaring.

 

P3250011.JPG

Hier zie je de aanduiding voor de 15 en 20 kilometer en je zal merken dat niet steeds gebruik is gemaakt van bestaande wegen.Op deze manier kan je veilig door de bossen gaan langs plekjes waar je normaal niet kan en mag komen.

 

P3250013.JPG

Voor wandelliefhebbers die een weekend of zoals met pasen een verlengd weekend in de ardennen vertoeven is dit volgens ons de ideale manier om op stap te gaan en mits enkele kilometers met de wagen te rijden vind je vast en zeker wel een wandeling in de buurt van je verblijplaats.

Meer weten ? http://www.adeps.be/index.asp?m=pv

 

P3250015.JPG

Op paaszondag zijn er 11 wandelingen en op paasmaandag 13 Bekijk even de kalender op de site van Adeps onderaan hun website en vul de datum in van je wandelzondag.Nu heb je alle troeven in de hand om een geslaagde wandeling te beleven zonder veel opzoek en uitstippel werk.We hopen op deze manier bij te dragen tot een aangenaam ardennenverblijf en hopen een nuttige wandeltip te hebben meegegeven.

 

Veel wandelplezier

Erik en Marina

5 gedachten over “Adeps ,wandeling Laloux

  1. Oooh..grappig! wij zagen afgelopen zondag in de buurt van Hamoir ook van die rode ’20-pijltjes’ en wisten al niet waar het van was. We hebben onze eigen routes gewandeld, maar voor een volgende keer als we in de Ardennen zijn, is het misschien wel leuk om eens te doen.
    Groetjesss!

    Like

  2. Twee mooie wandelingen gedaan in het Paasweekend in Houmont en BEHO.Prachtige parcours en een goede ontvangst. Op naar 21-07-2014 te Vaux-Sur-Sure

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s