Jenneret (Durbuy)

De plaatsnaam Jenneret zal zeker nog geen belletje doen rinkelen maar Durbuy klinkt des te luider.Jenneret bereik je het makkelijkste als je vanuit Durbuy vertrekt richting Tohogne langs de N813 en vervolgens de N814 .Er wacht een prachtige wandeling langs meestal goed begaanbare wegen met wel her en der een beetje helling maar ja voor de ardennen is dat nu eenmaal zo.Klimmen en dalen maar wetende dat je vanaf de hoogste punten een prachtig verzicht krijgt.

P4250522.JPG

De wagen laat je best achter aan de kerk en het is ook op deze plaats dat de wandeling start                                                                                              

P4250523.JPGP4250524.JPG

 

 

 

 

 

 

 

De wandeling heeft als herkenning een groene ruit en loopt over een afstand van ongeveer 12 kilometer

 

P4250527.JPG

Het eerste stuk loopt veelal via de gewone autoweg maar van verkeer is zo goed als geen sprake.Hou steeds links aan zodat je eventueel verkeer naar je toe ziet komen maar wij ervaarden hier toch meestal verkeersarme wegen.

 

P4250528.JPG

Liefhebbers van  enkel boswandelingen moeten we deze tocht ontraden want bos en boswegen zijn zogoed als afwezig op dit parcours maar wie graag geniet van rust en prachtige omgeving zijn zeker op weg voor een geslaagde trip.

 

P4250536.JPG

Van Jenneret gaat de weg naar Bende waar je linksaf richting Oneux volgt.Daar steek je de N638 over en wat verder het waterloopje  Le Neblon

P4250535.JPGP4250534.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

P4250537.JPGOp deze wandeling kom je ook regelmatig een bankje tegen waar je dan even kunt uitrusten en eventueel een meegebrachte lunch kunt nuttigen en zoals je kan zien is er ook aan een vuilbakje gedacht.Het valt echter op dat dan nog steeds mensen hun resten gewoon wegwerpen op de grond.Doe dat niet en hou de natuur proper voor wie na je komt ,de voorzieningen zijn er dus maak er gebruik van.Net voor Oneux wandel je even tussen de bomen en een ervaren wandelaar zal wel begrijpen dat de schaduw op een warme zomerdag echt wel eens deugd kan doen.

 

 

P4250539.JPG

Het dorpje laten we al snel achter ons en ook dan volgen we langs goed begaanbare wegen het traject dat ondertussen al voor 3/4 achter ons ligt.

Na het kruisen van de N814 verlaat je wat verder de weg …………

P4250545.JPG………..om wat later dit bospad te volgen.Alvorens je Jenneret weer binnenkomt wacht nog wel een helling

 

P4250547.JPG

en wat later kan je naast het beeld via de trappen of wat verder via de gewone weg de kerk en de parking van de startplaats bereiken

Een mooie tocht die voor wie lange afstand wil stappen ook nog via verbindingswegen met andere wandelroutes kan gecombineerd worden.

1 Deze en nog veel meer wandelingen in de buurt van Durbuy kan je terugvinden op deze kaart en kan je kopen voor een zacht prijsje. Aanschaffen bij het info kantoor te durbuy of bestellen bij; 

 Maison du tourisme  http://www.ourthe-et-aisne.be/nl/form/form.php ,

waar ook nog andere kaarten van de provincie Luxemburg te verkrijgen zijn waarvan wij op ardennengenot wandelverslagen van online hebben gepost.Zo ook de Kaart van Erezée en Hotton allemaal kaarten met tientallen bewegwijzerde wandelroutes die honderden kilometer prachtige natuuruitstappen laten beleven.

Veel wandelplezier en graag tot een volgende……..

Erik en Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s