Aye – Houx

Het is de derde maal dat we vanaf deze locatie een tocht beschrijven.In onze Alfabetische lijst staat reeds een link van wandeling Aye-Jolibois die we in 2010 beschreven en daarin ook een verwijzing naar ééntje van Adeps.Ook deze tocht start in hetzelfde dorpje ,vlakbij Marche en Famenne.Weer maakten we gebruik van de ruime parking aan de kerk.

 

P5171206.JPG

P5171215.JPGNog even vermelden dat je deze wandeling eveneens te Humain kan starten.Op de wandelkaart van Marche-en-Famenne staat deze route vermeld onder nr11 aangeduid door de rode driehoek met de naam, Houx.De afstand bedraagt ongeveer 9 km. De wegen zijn deels verhard en deels zanderig. Doorgaans goed begaanbaar maar op sommige plaatsen slecht aangegeven. Goed opletten is de boodschap en een wandelkaart is ook hier geen overbodige luxe.

P5171210.JPG

We spreken hier over een vrij gemakkelijke ,mooie wandeling met niet noemenswaardig hoogteverschil .

Vanaf de kerk loopt het eerste stuk via de gewone straten ,samen met wandeling 10 tot net voorbij het Kerkhof

P5171212.JPGP5171214.JPG

  Daar sla je naar rechts deze half verharde weg op.Iets verder volg je de straat tot deze een bocht neemt.Hier moet je niet meedraaien met de baan ,wel door het open hek gaan en volg je de zandweg .Dit lijkt op privaat domein door het grote ijzeren hek, maar eigenlijk is het een verbindings weg naar Humain . Daar ontdek je deze overdekte rustplaats waar je eveneens kan P5171219.JPGgenieten van het prachtig uitzicht over de omgeving.Daarna loopt de route  via de zandweg ,door het bos tot wat verder (goed opletten) men rechts ,via de bosweg Humain bereikt.Indien je de afslag mist is er niets aan de hand.Aan het eind van de weg ga je naar rechts,volg de straat naar het centrum tot  net voorbij de kerk en je bent alweer op de juiste omloop.Vanaf dan is het steeds via de asfaltweg blijven volgen richting Aye

P5171220.JPG

De zandweg die door het bos loopt kan na een lange regenperiode wel drassig zijn.De ervaring leerde ons dat meestal wel een oplossing naast de weg te vinden is om de voeten droog te houden.

 

P5171222.JPG

Het grote verschil ,de terugweg naar Aye.Hier vind je dan weer geen verkoeling meer bij zeer zonnig weer.

 

P5171223.JPG

Als we deze wandeling beoordelen mogen we stellen een mooie ,gemakkelijke wandeling met toch wel enkele bijzondere plekjes .Enige minpuntje is dat de bordjes soms een beetje ongelukkig hangen en men aandachtig moet zijn .

Alvast veel wandelplezier en hopelijk kan ardennengenot hier een nuttige informatiebron betekenen.

groetjes

Erik en Marina

 

 http://www.tourisme-marche-nassogne.be/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s