Rendeux

Rendeux ,gelegen aan de Ourthe in de prov.lux. zowat halverwege tussen  Hotton en La -Roche , verdeeld in deelgemeente Beffe,Hodister en Marcourt ,die op hun beurt nog eens onderverdelingen maken zoals

 laidprangeleux, génes ,Marcouray,Ronzon,Hamoul,Devantave,Trinal,

Waharday,Cheoux,Warizy ,Jupille en Magoster.

 Hier bevind zich niet alleen onze vast optrekje ,maar ook onze uitvalsbasis voor al onze tochten .Binnen een straal van 30 kilometer hebben wij kaarten op diverse info kantoren aangeschaft ,en zo is ook deze site (ardennengenot) geboren.

 P5290090.JPG In meerdere berichten hadden we het over onze omgeving ,echter zonder dieper in te gaan op de mogelijkheden die de streek te bieden heeft.

Zoals op foto hiernaast waar we een stukje van de fiets en wandelroute laten zien.Midden in de natuur ,ver van industriéle vervuiling kan je hier volop genieten in een gebied met nog meer dan 90% onbebouwd gebied.

 In deze omgeving kan je op enkele kilometers afstand van elkaar gebruik maken van diverse ontspanningsmogelijkheden zoals…….. kajaks,mountenbike ,rotsklimmen,adventuretochten, deltavliegen,Vissen,wandelen,zwemmen,grotten (Hotton) en niet te vergeten   het Arboretum http://www.arboretum-rendeux.be/Geschiedenis.htm

 

 

 

voer sleutelwoorden in

foto vanaf de weg tussen Beffe en Devantava

Of wat dacht je van Paardrijden http://www.manege-golette.com/ ,alles is hier mogelijk.Ook wat je verblijf betreft zijn er in de buurt mogelijkheden te over.Diverse campings staan opgesteld naast de Ourthe rivier ,zowel voor campers ,tenten als voor stacaravans ,die het ganse jaar kunnen blijven staan

 

voer sleutelwoorden in

Kom je uit richting Hotton ,dan is camping “Floreal” le festival de eerste camping en meteen ook de grootste die je tegenkomt.Gelegen vlak tegen de ourthe,voorzien van de nodige sanitair ,kantine en restaurant is dit alvast een aanrader.Wat verder stroomopwaards vinden we camping le passage.Deze was vroeger camping la valleé,maar het moet gezegd ,de nieuwe eigenaars zijn van nul  begonnen, en zijn aardig op weg er iets moois van te maken.Net aan het kruispunt naar Marcourt vind je de gelijknamige camping Marcourt.

 http://www.florealclub.be/BEDU/vakantie/camping_festival/Festival_hoofdpagina.aspx

http://www.campinglepassage.be/Site/HomeNL.htm

http://www.campingmarcourt.be/

Er staan ook enkele hotels en bungalowparken in de streek die zeker in de smaak zullen vallen,zelfs B&Bs.Verder vind je in Rendeux een Delhaize een apotheek,bakkers krantenwinkel,frituur,kortom al wat je nodig hebt.

http://www.marcourt-beffe.be/nl_logies.php?variable=hotels|Logies|Hotels|nl

voer sleutelwoorden in

foto ter hoogte Jupille

maar het is vooral de prachtige omgeving en de vriendelijkheid van de inwoners dat dit geheel compleet maakt.

Zeker ook de ligging, die zo centraal voor uitstappen geschikt is naar de diverse bekende stadjes ,zoals La Roche ,Durbuy ,houffalize om er maar enkele te noemen.

voer sleutelwoorden in

foto op brug Marcourt

Als je van (ambachtelijke) marktjes en brocante houd ,dan kom je in de streek ook wel aan je trekken.Op diverse locaties zijn er rommel en antiek markten en in Marcourt is er elke week (juli en aug.)op woensdag een gezellige avondmarkt met nog vele extra’s. 

voer sleutelwoorden in

 zicht op kerk jupille

Wie naar hier komt om te wandelen zal zeker niet bedrogen uitkomen.Een netwerk van uitgestippelde wandelingen ,laten je kennis maken met de mooiste plekjes van de streek.Met de bijhorende kaart in de hand kan de dag niet meer stuk.Een aanrader is alvast de wandeling naar Saint Thybaut ,vanwaar je een prachtig overzicht van de streek krijgt.   http://www.coeurdelardenne.be/saintthibaut/?NAT=nl_099P01 

 

voer sleutelwoorden in

foto genomen naast kapel saint thibaut met zicht beneden op Marcourt

Kaarten zijn o.a. te verkrijgen te Marcourt SYNDICAT D’INITIATIVE DE MARCOURT-BEFFE gelegen aan het pleintje vlakbij de kerk.

 

voer sleutelwoorden in

Een duidelijk beeld van de natuurlijke omgeving

voer sleutelwoorden in

Hogerop vinden we het plaatsje Beffe,waar deze goed onderhouden Sherman tank ,net voor de kerk opgesteld staat,als aandenken aan de grote oorlog en de harde strijd die hier plaats vond ,en de vele die hier sneuvelde.

Aan de overkant vind je Beffelyhills http://www.beffelyhills.eu/ ,waar je even kunt verpozen op een gezellig terrasje.

 

voer sleutelwoorden in

Wie plannen heeft om deze streek te bezoeken zal ervaren dat dit plekje  de uitgelezen plaats is om op een ontspannen manier, de ardennen en zen prachtige natuur te ontdekken is.Kom genieten van de rust,de gezonde lucht,de gastronomie,of kom je relaxen,of juist om …………te sporten ,wandelen ,noem maar op,van hieruit kan je alle kanten uit.

nog niet zolang geleden beschreven we nog de wandeling naar Cielle http://ardennengenot.skynetblogs.be/archive/2011/04/14/cielle.html .

Ook kan je terecht op facebook bij de gids voor Marcourt en omgeving,waar je ook prachtige foto”s van de streek en up-to-date info kan terug vinden

http://www.facebook.com/gidsvoormarcourtenomgeving

 

De volgende keer gaan we weer op stap en maken we één van de vele wandelingen die je op het wandelkaartje van deze streek kan vinden.

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s