Somme Leuze

Als laatste wandeling voor de zomer nemen we jullie nog eens een keertje mee op de grens van de Prov.Namen – Luxemburg met een wandeling van het kaartje waar we reeds meermaals deze omgeving mee bezochten.

 

P5311276.JPG

Denken we maar aan  de wandeling van Sinsin,Waillet ,Baillonville, Moressée,Bonsin enz. die we reeds uitvoerig beschreven op deze site.

sl.jpgSomme Leuze en al de andere wandelingen kan je best bereiken door de afrit Durbuy te nemen vanaf de N4 of de oude baan Luik -Marche en Famenne en in het info kantoor van Heure kan je de wandelkaart verkrijgen. Stuk voor stuk redelijk gemakkelijke wandeling met een gemiddelde van 8 kilometer via doorgaans goed begaanbare wegen en niet al te hevige hellingen.Geschikt als gezinsuitstap en probleemloos te volgen voor de beginnende stappers want alles is duidelijk aangegeven

P5311255.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P5311257.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Starten doe je aan de voet van St-Remy kerk waar je de weg moet oversteken en vandaar gaat het langzaam maar zeker bergop gedurende 1 kilometer naar Planceneux

 

P5311259.JPG

 

P5311264.JPG

vanwaar we een prachtige kijk op de omgeving onder ogen krijgen.Even achterop kijken en je ziet Somme Leuze beneden in de verte baden in de zomerzon.

Wat verder gaan we rechtsaf

P5311269.JPG

onderdoor de autoweg richting Moulin de Leuze

P5311270.JPG

en zoals je ziet steeds goede en rustige wegen.Het enige minpuntje is het geruis van de autoweg die we later alweer onderdoor moeten gaan.

 

P5311272.JPG

 

P5311275.JPG

Hier moet je gewoon de weg oversteken maar wie wil kan ook gewoon links afslaan en de weg blijven volgen. Hou wel rekening met een redelijk drukke straat maar wie de route blijft volgen moet even verder goed opletten want daar is het even niet zo goed aangegeven.

 

P5311281.JPG

Ook wij ,en later zagen we er nog die dit kruispunt voorbij gingen en richting bos liepen.Hier moet je dus wel degelijk naar links en wat verder afdalen.

 

P5311284.JPG

Aan het einde van de weg ga je rechtsaf richting start .

Wij vonden het alvast een mooie wandeltocht

Rest ons enkel nog een prettige en zonnige zomervakantie te wensen en graag tot in het najaar want dan hopen we weer nieuwe wandelingen online te zetten.Maak er alvast iets moois van en mochten jullie één van onze wandelingen ondernemen laat dan eens iets weten………

                                 groetjes

Erik en Marina

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s