Hodister – Cheoux


Deze keer vertrekken we terug vanuit onze uitvalsbasis Rendeux. Trouwe bezoekers weten ondertussen wel dat Rendeux op zich eigenlijk een kleine gemeente was ,maar dat in de vorige eeuwen diverse dorpen en gehuchten zijn samengebracht. Daardoor beschikt Rendeux nu over een grote oppervlakte waar nog veel plaats is voor rust en ontspanning. De grootste delen zijn nog echt natuurgebied waarvan diverse wandelwegen in kaart gebracht werden

Eén van die wandelingen start in Hodister (zie ook archief ‘vreemde dingen in hodister’).Vanuit Rendeux rij je in de richting van LaRoche en net voorbij marcourt volg je richting warizy- hodister.

P4200090

Probeer de wagen te parkeren in de buurt van de kerk want daar is start en aankomst

P4200064

de wandeling is aangeduid door een blauwe rechthoek. TIP  vergeet je wandelkaart niet http://www.marcourt-beffe.be/nl_kaarten.php?variable=accueil|Kaarten|Ontvangst|nl

P4200065

zorg alvast voor stevige wandelschoenen want voorbij Cheoux is er geen vaste weg voorzien en kan de weg door spoorvorming van diverse voertuigen erg slecht zijn.Dit is zeker geen wandeling voor kinderwagens of mindervaliden. Qua klimmen en dalen valt het nogal mee, maar de weg aanduiding halverwege de terugweg is niet altijd aanwezig door ontbossing. 

P4200066

aan bezienswaardigheden geen gebrek

P4200067

Iets voorbij de dorpskern gaan we de natuur in

P4200068

Deze koe zorgde voor het eerste opstakel.Zoals u ziet is de situatie een beetje eng want ze staat half over de prikkeldraad. Hier was Marina er niet erg gerust in ….. je weet nooit wat de koe gaat doen. Gelukkig bleef ze staan .Het is duidelijk dat de voorbije weken van regen en sneeuw er voor gezorgt hebben dat de wandeling op vrij drassige bodem verliep.

P4200069

Het eerste voorjaarszonnetje kan echt wel goed doen. Een voordeel van een voorjaarswandeling is dat je geen last hebt van insekten.

P4200071

 

 

 

P4200073

 Op het bankje onder zie je dat we in de juiste richting gaan

beneden zie je het dorpje Cheoux

 

P4200075

 een volgende keer gaan we verder

groetjes en een prettig valentijn  week-end

6 gedachten over “Hodister – Cheoux

  1. Prachtige omgeving wanneer je in de Ardennen gaat wandelen. Wij kijken nu alweer uit naar de Mesa eind juni, dan zijn we opnieuw vier dagen in de bossen aldaar en inderdaad met wat zon is dat bijzonder aangenaam. Wij zijn ook reeds in deze regio geweest, meer bepaald in Marcourt en Marcouray, waar we ook enkele gedenktekens konden bekijken. Jammer natuurlijk dat het altijd zo ver rijden is om te kunnen genieten van de waalse omgeving.

    Like

  2. Via de site van walking-bears (Kathy en Joris) kom ik bij jullie terecht en na wat rond te neuzen op jullie blog, lijkt het me de moeite om nog eens terug te komen. Ik heb je alvast in mijn RSS reader toegevoegd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s